Samsung Galaxy 集中討論區(133) 傳 Fold 3 採用屏下鏡頭 811發佈 白卡勿入

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
唔打大作,s10+就拍片果陣會暖d,平時影相又唔覺話會發熱
咁你要預左發熱情況比s10+易出現,等啲S21用家答下你
我用21U會有發熱, 但未覺得係一個問題
其實s10都已經幾易發熱,個邊位有時熱到要關機抖一陣
就係唔想買ultra
太貴
你用咗兩年梗係啦咩機夏天都會熱啦
拍片或者打機係會比以往s10 plus 同s9 熱, 但唔係會點影響使用囉

電就s21 係唔算核, 係會比s10好但未及s10+, 10+ 舊電本身都大過s21 啦

但s21 神奇既係佢睇片嗰啲唔係點燒電, 可能關個refresh rate 事

不過我識人用s21+ 就舊電係襟好多既,真係用足一日完全冇問題
日前有中國著名爆料人於微博公開了 Exynos 2200 的一些細節,根據爆料者 @i冰宇宙,Exynos 2200 的代號為 Pamir,將會採用 Samsung 的 4nm LPE 製程技術。這款旗艦級處理器會採用代號 Voyager 的圖像處理器,是由 Samsung 與 AMD 合作開發,使用 AMD RDNA2 架構,據說圖形處理能力有望超越 Apple A14 Bionic。

至於 Qualcomm 的 Snapdragon 895 有指亦會採用 Samsung 4nm LPE 製程技術,但圖像處理能力則是 3 款流動處理器中最弱的,估計會在今年 12 月初舉行的 Qualcomm 技術峰會上發表,並且在明年初的旗艦級裝置上推出使用。

點解仲搵上代嘅A14 bionic去比?
難道真係唔掂,只可以靠贏人過氣產物嚟J
同埋驘gpu渣。cpu唔講,單核應該輸勁多
An唯一希望就係高通 等佢2023年正式推出nuvia架構嘅自家核心,希望可以同a16過招
我自己就鍾意s21個size,其他plus同ultra真係太大部
s21係咪大家都會開 auto調節mon更新率?定長開120hz? 用電方面會唔會有差異?
咩有得fix 120 既咩? 我都係有鳩佢是旦, 舊電用到差唔多一日就算
指紋,120hz 好重要,我又note 10 plus 轉s21 u
唔用A14比難道用A15比?
以家都無人知A15效能
M1 係pad以上SOC,等佢放入手機先比啦
因為睇leaks 跑到round 3已經跌30% iphone 12 pro max跑20 round 都有5943,amd exynos 跑3round 大概跌到5594附近,仲要唔知測試時係用緊咩模具
想買今年隻galaxy watch戴下,有無巴打用開之前幾代,易唔易壞、舊電襟唔襟用?
感謝巴打, 香港有冇得賣?
其實跌30%都接近apple SOC算係咁,
一直都比人超1,2代係常事
btw 想知降頻機身係幾多度, 機身一熱好影響體驗
落後咁多一下子就想同代比A15
好撚大想頭
a14 > 888
s20 fe a52
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞