Samsung Galaxy 集中討論區(133) 傳 Fold 3 採用屏下鏡頭 811發佈 白卡勿入

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
120Hz同指紋應該好大感受嘅
最主要120hz同鏡頭靚左
其他冇乜分別
咁a52同s10+比,比老人家用大唔大分別
個指紋會唔識用 買a22好過
老人家講真iphone先最好用
不過有舊機就當然自己買新機啦
apple連有部份app login 都唔洗入過 samsung smart switch我用過,但都係差dd
明明playstore本身就做到嘅事 改一改啲sdk,強制版本更新後嘅app要配合到完整backup咪得,而家大部分developer懶得就懶,得少部分可以配合到google嘅backup要求
所以一體化,方便性,apple自己控制成個生態系統一定好。
但好老實,去到2021,仍然大notch,厚邊,我就不了。
Samsung已經行到摺mon,under screen camera。fold3連價都減埋到13k vs iphone 都差唔多10k
會唔會係指紋位掂到大脾肉就active咗 係咁掂咪要打密碼
解鎖難咗可能係張貼花得濟
folder 13k咁正
apple連有部份app login 都唔洗入過 samsung smart switch我用過,但都係差dd
明明playstore本身就做到嘅事 改一改啲sdk,強制版本更新後嘅app要配合到完整backup咪得,而家大部分developer懶得就懶,得少部分可以配合到google嘅backup要求
所以一體化,方便性,apple自己控制成個生態系統一定好。
但好老實,去到2021,仍然大notch,厚邊,我就不了。
Samsung已經行到摺mon,under screen camera。fold3連價都減埋到13k vs iphone 都差唔多10k
fold3 13k咁正
傳佢有128, 256,512。
價位由12xxx to 13xxx。
利我128/256都夠
用緊note 10 plus
本身打算轉s21 ultra 但888...
諗住等s22 又見到z fold 3好似唔錯
之但係3同2比冇乜升級 屏下鏡頭又第1代用喺手機 好似好大機會瀨嘢
唔好貪小便宜狗衝 睇清楚啲真機review先
我都渣緊n10+等緊fold3
睇下係咪有256gb開12xxx,同多唔多野送再諗。
到時一出有kol試機,睇下有咩進步。
但s10 note10 換s21我更加唔覺有咩大進步,除120hz mon
用咗3個幾月s21 可以答你對比S10 同s9 都係值得升, 因為個價唔貴已經有120hz mon 同幾好既相機,更快指紋, 仲要行ufs 3.1 同埋support pd 3.0充電, 啲嘢係比你feel 到有upgrade 同快.

3.5mm 就睇個人啦, 電話我都用咗幾年無線耳機, 最正係佢平面Mon 同埋鏡頭擺位設計其實幾好, 配case 用感覺靚好多
咁多位巴打,想問對buds pro有冇廠幫佢出耳綿? 原裝耳膠好唔掂,忍左佢好耐
s10+用家,將會升s21,最擔心係舊電好似話廢過s10+同發熱問題嚴重
s8 tab 大約幾時會出?

想買部tab
電來講其實係咪S21+好d??
首先打唔打大作, 會打就有機會覺得熱過s10+
另外, s10+係夏天影一陣相會唔會熱/暖?例如見到日落, 去影幾分鐘. 如果都會, 咁呢方面嘅發熱應該唔會差太多
s21系列應該係ultra最好
仲有1個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞