歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年6月號)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
有咩好笑得過比人屌到(其實都冇咩邊個屌你)自己走左,之後要上嚟講😅

真係笑出聲 你地d語氣擺明就係睇唔起人地用淘寶野仲要大大聲岩長玩就一定要買貴野依句係你講嘅 真係十分之理直氣壯

你自己樹起「睇唔起人地用淘寶野」
有無人咁講過呀?
乜都未用過、講建議比你就串過馬撚
利申模具一直用淘寶
有咩好笑得過比人屌到(其實都冇咩邊個屌你)自己走左,之後要上嚟講😅

真係笑出聲 你地d語氣擺明就係睇唔起人地用淘寶野仲要大大聲岩長玩就一定要買貴野依句係你講嘅 真係十分之理直氣壯

其實...你有冇用過D好少少既工具? 有冇對比過? 定係你心態只係用到就OK?...

拿 老實講 我只係覺得 岩岩開始玩 平平地買支雞野粗用 就算整壞左或者洗個陣衰左都無咁肉痛 但岩岩有人就話新玩諗住長玩的話就一定要買貴野 咁如果真係整彎左咁點先 你地講成本論 係 貴野一定係好過平野依句我認同嘅 但初哥一黎就買貴野用 唔識用整壞左係咪仲肉痛先 上番黎我唔係想再同你地咁多位嘈 只係想討論下 論技術 我就一定唔及你地 只不過我覺得如果新玩嘅買支平平地玩住先 到熟左先買貴野都未遲 而唔一定係要講到一定要買最撚貴嘅工具黎學玩 就係咁

有無人咁講過呀?
利申模具一直用淘寶

請問依句野邊個講

其實...你有冇用過D好少少既工具? 有冇對比過? 定係你心態只係用到就OK?...

拿 老實講 我只係覺得 岩岩開始玩 平平地買支雞野粗用 就算整壞左或者洗個陣衰左都無咁肉痛 但岩岩有人就話新玩諗住長玩的話就一定要買貴野 咁如果真係整彎左咁點先 你地講成本論 係 貴野一定係好過平野依句我認同嘅 但初哥一黎就買貴野用 唔識用整壞左係咪仲肉痛先 上番黎我唔係想再同你地咁多位嘈 只係想討論下 論技術 我就一定唔及你地 只不過我覺得如果新玩嘅買支平平地玩住先 到熟左先買貴野都未遲 而唔一定係要講到一定要買最撚貴嘅工具黎學玩 就係咁

一開始又冇人講到要買得果一支咁大把
19個online7個人打緊野,係你自己眼火爆無啦啦發神經渣😅😌
乖啦入翻去啦,公海處理私人野好on9阿😂

有無人咁講過呀?
利申模具一直用淘寶

請問依句野邊個講

呢句邊撚度睇唔到淘淘阿清😂

有無人咁講過呀?
利申模具一直用淘寶

請問依句野邊個講

呢句邊撚度睇唔起淘淘阿清😂

有無人咁講過呀?
利申模具一直用淘寶

請問依句野邊個講

你點解讀依句野?

完工

完成度好高

隻老翻造型真係好過正版,
出到禁不如唔好出

完工

完成度好高

出到禁不如唔好出

冇玩過B記
出得好差咩

其實budget充俗真係建議用好少少 (事關都唔係貴得好多, 玩模型都預左咁上下價位啦), 新手用感user friendly d, 玩熟左/粗用先用cheap槍

完工

完成度好高

出到禁不如唔好出

冇玩過B記
出得好差咩

b記線條簡單好多
同埋b記條鬚冇咁長同橫
呢隻長到dup唔低唔到個頭

有無人咁講過呀?
利申模具一直用淘寶

請問依句野邊個講

呢句邊撚度睇唔起淘淘阿清😂

呢句有咩問題 無啦啦起鋼
原來私人恩怨😅
咁我潛水先
原來私人恩怨😅
咁我潛水先

唔洗理佢啦
不過本身噴筆野都值得係度討論
唔係條假膠係度發癲😅
想請教下咁多位
噴槍想用av油噴有咩好同唔好處
噴水性油有無咩要注意?

警告:
千祈千祈千祈唔好用AV隻primer
水性、self leveling、冇味,聽落好,但其實係伏。
佢似係一層好似橡膠咁既膜係表面,唔出事又自可,
出咩叉錯,好似塞鎗射精咁幾滴大油珠係面咁⋯
係完全唔磨得
一磨就一好似磨甩成層咁成忽冇
千祈
千祈
千祈
唔好用

啱啱諗到個非常貼切既黎形容
你一磨,
就好似曬到甩皮咁

咁邊隻水性底灰好?

可以坦白講,
水性primer表現不理想
油性primer咬膠咬得實好多。
見好多人就算有鎗都好都係攞罐噴底灰做後樓梯戰士,費事洗鎗。
想請教下咁多位
噴水性油有無咩要注意?

警告:
水性、self leveling、冇味,聽落好,但其實係伏。
係完全唔磨得
千祈
千祈
千祈
唔好用

你一磨,
就好似曬到甩皮咁

咁邊隻水性底灰好?

可以坦白講,

灰實在太煩,同埋罐可以避免噴槍果種易塞
原來私人恩怨😅
咁我潛水先

唔洗理佢啦
唔係條假膠係度發癲😅

心諗e度都可以有罵戰係發生緊咩事
以為你地回錯post
原來私人恩怨😅
咁我潛水先

唔洗理佢啦
唔係條假膠係度發癲😅

以為你地回錯post

私驚人屌自己走左拎上公海講
想請教下咁多位
噴水性油有無咩要注意?

警告:
係完全唔磨得
千祈
千祈
千祈
唔好用

你一磨,
就好似曬到甩皮咁

咁邊隻水性底灰好?

可以坦白講,

灰實在太煩,同埋罐可以避免噴槍果種易塞

罐灰方便執嘛
發現有問題補一補甩流再用罐噴兩下又可以再check
有冇巴打用過wave既HT241 trigger type噴筆?好唔好用
入左隻台灣既雙水隔泵好期待極速清晒手上d RG就開始MG新安州

Single action
做唔到仔細野

single action姐係咩 ?

Single action = 一拉雞氣同油一齊出
Double action=一㩒落去出氣,拉後先出油。

可能我記錯model,係double action黎
另外alclad ii個支灰如果要做車個啲反光面,係好好既選擇黎,非常細滑。
但遮蓋力弱左少少。
原來私人恩怨😅
咁我潛水先

唔洗理佢啦
唔係條假膠係度發癲😅

以為你地回錯post

私驚人屌自己走左拎上公海講

算啦唔好再提條假膠
另外alclad ii個支灰如果要做車個啲反光面,係好好既選擇黎,非常細滑。
但遮蓋力弱左少少。

冇記錯嘅話
果支好容易甩色
不過應該係我問題
有冇巴打用過wave既HT241 trigger type噴筆?好唔好用
入左隻台灣既雙水隔泵好期待極速清晒手上d RG就開始MG新安州

Single action
做唔到仔細野

single action姐係咩 ?

Single action = 一拉雞氣同油一齊出
Double action=一㩒落去出氣,拉後先出油。

可能我記錯model,係double action黎

但我都係建議你買iwata 等既大牌。
一個原因,零件易訂易配。
葵廣玩具屋入左mg nu gundam ver ka $392
之前淨係素組消光
新手想玩下噴罐先(未有槍 唔想落坑住)
大家有咩顏色推介乜都唔識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞