歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年6月號)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
幾時先出mg呢

發夢

amazing red都出啦 點可以無tryon 3
幾時先出mg呢

發夢

有機會既 mg zz就出卡版

唔小心拎錯火酒抹走畫線出界漬抹到甩埋油
想問下應該就咁再噴返上去定點
試過拎Marker補但個色差太遠

你當初用油性上?
幾時先出mg呢

發夢

出PB 就大鑊

我都想
地獄上色set件

其實一直有個問題想問jk玩家
啲detail萬一覆得唔好果時
一般會磨架嘛
但係如果唔得嘅過就要膠版大法啦
但係咁都唔得呢?
利伸淨係玩過2隻bb gk

首先點解會有爛件出現
因為有D仆街(E2046.........)覆上覆, 唔係用日本原件覆
就會收縮好勁變爛件
基本上得兩個做法
放棄送比痴線佬玩
一係自己左補右補, 到最後基本成隻都係自制無分別
用膠板, 造型畢地咩都得
所以買GK唔想買到爛件
首先知道商家一定有買原件
就要先佢開訂就要買, 咁就有靚件玩
GK件越白代表CAST越無雜質
越黃就越多雜質, 一跌落就會碎哂
得閒會分享下上色

巴打一般係邊度買/訂?

我都想知
之前都係去ym同淘寶,
前者得好少女女gk,後者怕中伏

我買囡囡通常都係台灣 依gk
淘寶龍精石聽人講話ok,但我未試過

我自己係龍精石淘過4盒,都ok嘅
而家先知原來咁有信譽,果陣求其簡一間

一般去模聯訂算
幾時先出mg呢

發夢

出PB 就大鑊

我都想

出pb都好過唔出
幾時先出mg呢

發夢

出PB 就大鑊

我都想

出pb都好過唔出

無窮扯無盡咁垃圾
佢啲機出啦出都係睇彩數

你當初用油性上?

你當初用油性上?

ic,有時唔好太大力/太多火酒
呢個情況一般洗哂佢再嚟
因為要上個色差同厚度就會唔同
幾時先出mg呢

發夢

主角嗰部都未出

你當初用油性上?

ic,有時唔好太大力/太多火酒
呢個情況一般洗哂佢再嚟
因為要上個色差同厚度就會唔同

thx巴打
幾時先出mg呢

發夢

主角嗰部都未出

對主角無咩好感
油眼上左癮
新手想問 買左全武裝解獨角點獸 d件洗唔洗另外噴白
新手想問 買左全武裝解獨角獸 d件洗唔洗另外噴白
新手想問 買左全武裝獨角獸 d件洗唔洗另外噴白

睇你需求啦
一般會噴哂嘅都會噴
覺得煩(噴白真係好煩下)就唔會搞

睇你需求啦
一般會噴哂嘅都會噴

而家好少人用純白做高達果隻白色
通常會加dd灰色,藍色落去

睇你需求啦
一般會噴哂嘅都會噴

俾你參考下
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=368&t=4279281
新手表示好想學上色 應該點入手?
想請教下咁多位
噴槍想用av油噴有咩好同唔好處
噴水性油有無咩要注意?
想請教下咁多位
噴水性油有無咩要注意?

警告:
千祈千祈千祈唔好用AV隻primer
水性、self leveling、冇味,聽落好,但其實係伏。
佢似係一層好似橡膠咁既膜係表面,唔出事又自可,
出咩叉錯,好似塞鎗射精咁幾滴大油珠係面咁⋯
係完全唔磨得
一磨就一好似磨甩成層咁成忽冇
千祈
千祈
千祈
唔好用
想請教下咁多位
噴水性油有無咩要注意?

警告:
千祈千祈千祈唔好用AV隻primer
水性、self leveling、冇味,聽落好,但其實係伏。
佢似係一層好似橡膠咁既膜係表面,唔出事又自可,
出咩叉錯,好似塞鎗射精咁幾滴大油珠係面咁⋯
係完全唔磨得
一磨就一好似磨甩成層咁成忽冇
千祈
千祈
千祈
唔好用

啱啱諗到個非常貼切既黎形容
你一磨,
就好似曬到甩皮咁

完工

睇你需求啦
一般會噴哂嘅都會噴

俾你參考下
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=368&t=4279281
新手表示好想學上色 應該點入手?

買左噴筆未??
我個時咩都唔理買左噴筆先慢慢失敗中學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞