歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年6月號)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
除左田宮綠蓋之外,仲有冇咩膠水係癡力好勁而且持久?

綠蓋絕對唔係痴力好勁勁而且持久
只係方便做無縫。
你要強痴力請用番橙蓋/白蓋,甚至AA膠。

咩用途先,不過大多數係AA膠

人造人

人造人

不過比動畫入面更色情

人造人

不過比動畫入面更色情

動畫唔係有飛釘咩
定我記錯

人造人

不過比動畫入面更色情

動畫唔係有飛釘咩
定我記錯

你睇得太多啦

人造人

不過比動畫入面更色情

動畫唔係有飛釘咩
定我記錯

你睇得太多啦

本子就有

只係方便做無縫。

我要黐住一個背包本身個凹凸位置唔係好啱,而且係上色之後先癡應該用邊款膠水先最好?

只係方便做無縫。

我要黐住一個背包本身個凹凸位置唔係好啱,而且係上色之後先癡應該用邊款膠水先最好?

種銅支,AA膠。
綠蓋唔會痴到

只係方便做無縫。

種銅支,AA膠。
綠蓋唔會痴到

AA膠會唔會有機會甩色?定係癡嗰度唔好上色,我怕甩色會影響其他地方

新Po LM
第一次全手油 HG

新Po LM
第一次全手油 HG

手油都禁令

新Po LM
第一次全手油 HG

手油都禁令

影相見唔到咋
實睇好多筆觸

只係方便做無縫。

種銅支,AA膠。
綠蓋唔會痴到

AA膠會唔會有機會甩色?定係癡嗰度唔好上色,我怕甩色會影響其他地方

點一點就唔會白化
Aa膠係濕先會白化
想問如果唔改色係咪都要上返同包既油??
定真接上層消光就ok??
想問如果唔改色係咪都要上返同包既油??

隻色你覺得ok
又無乜失誤就咁消光都ok
想問如果唔改色係咪都要上返同既油??

小弟第一次玩噴油
買左支雙星metallic gold, 左邊係噴左,右邊係原本
想問下各位高手我噴得o唔ok

罐野面頭貼左張野話最好上左黑底先再噴金色效果會好d,不過我買果時睇唔到所以冇買到,直接用金油噴落去

新手素組rg 貪佢唔洗上色 不過貼紙勁多

同樣新手嘅我

早前都有砌呢隻,報銷咗好多張貼紙

同埋果兩條天線成日甩

同樣新手嘅我

同埋果兩條天線成日甩

RG D件咁細, 唔會覺得好難打磨咩

小弟第一次玩噴油
買左支雙星metallic gold, 左邊係噴左,右邊係原本

罐野面頭貼左張野話最好上左黑底先再噴金色效果會好d,不過我買果時睇唔到所以冇買到,直接用金油噴落去

噴口唔係咁夾架喎
搵支簽插入去

同樣新手嘅我

同埋果兩條天線成日甩

RG D件咁細, 唔會覺得好難打磨咩

我素組咋,所以無磨,用筆刀整水口算,未有功力上色

小弟第一次玩噴油

噴口唔係咁夾架喎
搵支簽插入去

我會將所有噴口痴雙面膠紙之後一次過噴曬
咁樣一粒粒噴好哂油

小弟第一次玩噴油

噴口唔係咁夾架喎
搵支簽插入去

我會將所有噴口痴雙面膠紙之後一次過噴曬
咁樣一粒粒噴好哂油

呢句真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞