歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年6月號)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
買左隻百式2.0 想問下隻野應該點處理補色位
未試過補色 應該用咩工具 用邊隻色好

用呢隻得唔得

如果呢隻用係咪要用thinner開 再用幼筆上

定用gundam marker 果隻金

百式唔係隱藏水口咩?

都有D地方露出黎要補

Marker算啦
驚你整柒埋個原色

附上埋 支油就咁既

噴:

係咪用上面嗰款mr color 百式金色噴?
好令好靚 請問用咩色打底

我就用銀
用黑會偏啡
可能用亮白都得 利申未試過

用呢隻得唔得

如果呢隻用係咪要用thinner開 再用幼筆上

定用gundam marker 果隻金

百式唔係隱藏水口咩?

都有D地方露出黎要補

Marker算啦
驚你整柒埋個原色

附上埋 支油就咁既

噴:

我用過me colour 9號金 效果麻麻
有啲暗

9號未睇過內構
支百式金我就覺得係光油佔量多金屬好多
所以有少少似透明色咁
Btw用以上方法聽聞同9號仔差唔多、係比較滑
如果手油上色係咪通常用水性油,唔會有人用其他油?

比較容錯度高啲
但唔好用孖星水性。

比較容錯度高啲
但唔好用孖星水性。

點解嘅?出面最齊最易搵就係孖星

終於啪完隻BD1
不日上色

比較容錯度高啲
但唔好用孖星水性。

手油上第二層就黎料,
無論幾稀幾濃
隔第一層乾左幾耐都好,
都係要勾番起第一層,一舊舊咁
但有人claim佢地手油雙星完全無問題
可能係我手殘掛
但我只可以用我自己既經驗黎作出評論

比較容錯度高啲
但唔好用孖星水性。

手油上第二層就黎料,
無論幾稀幾濃
隔第一層乾左幾耐都好,
都係勾番起第一層,一舊舊咁
可能係我手殘掛

比較容錯度高啲
但唔好用孖星水性。

手油上第二層就黎料,
無論幾稀幾濃
隔第一層乾左幾耐都好,
可能係我手殘掛

哦,原來係咁,thank you
本身上網睇過吓,見有台仔用歐洲啲 av油,但香港搵過吓就好似唔多見有

比較容錯度高啲
但唔好用孖星水性。

手油上第二層就黎料,
無論幾稀幾濃
隔第一層乾左幾耐都好,
可能係我手殘掛

本身上網睇過吓,見有台仔用歐洲啲 av油,但香港搵過吓就好似唔多見有

上ym studios

比較容錯度高啲
但唔好用孖星水性。

手油上第二層就黎料,
無論幾稀幾濃
隔第一層乾左幾耐都好,
可能係我手殘掛

上ym studios

thank you

Av手油

百式唔係隱藏水口咩?

都有D地方露出黎要補

Marker算啦
驚你整柒埋個原色

附上埋 支油就咁既

噴:

我用過me colour 9號金 效果麻麻
有啲暗

9號未睇過內構
支百式金我就覺得係光油佔量多金屬好多
所以有少少似透明色咁
Btw用以上方法聽聞同9號仔差唔多、係比較滑

感謝巴打

Av手油

巴打隻rx78咁重手呀
有冇巴打整過隻海老川配色 想問下用噴罐噴有咩色最似
有冇巴打整過隻海老川配色 想問下用噴罐噴有咩色最似

唔記得講係00r .

Av手油

好靚
小弟想問下Exia repair有冇出RG
我見D人話就咁有配件包買裝落exia RG到
配件包又邊到有得買
有冇人好鐘意自護嘅MS
格魯古古

我 淨係玩自護機
配件包又邊到有得買

不過佢係pb限定
一般上fb嘅交易谷徵
或者到ins/信和度買

Av手油

請教下手油大面積範圍有咩tips

Av手油

請教下手油大面積範圍有咩tips

配件包又邊到有得買

不過佢係pb限定
一般上fb嘅交易谷徵
或者到ins/信和度買

唔該哂
但係咪有配件就咁買
唔想買兩隻一樣咁滯
配件包又邊到有得買

不過佢係pb限定
一般上fb嘅交易谷徵
或者到ins/信和度買

唔該哂
但係咪有配件就咁買
唔想買兩隻一樣咁滯

想問下香港邊到有水景膏同造水劑賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞