歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年6月號)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

精渣

ACE PILOT配色

動力管啲金屬粒粒有無分大細
定一包入面咩size都有啲咁?

有分大中細 每包20粒到
噴筆依個問題係我喺谷都問先
點知演變成咁

咁模型谷 問呢啲嘢好正常 討論問題 唔好兩句就上頭 咁就ok 話晒呢門興趣 麻甩佬多 粗言穢語少不免 Men's talk 就該如此 唔駛太客氣或者太玻璃心
講起呢啲器材先決
用過長谷川tp4蝕刻鋸,
番唔到轉頭用孖星個隻
打入冷宮

完工

完成度好高

隻老翻造型真係好過正版,
出到禁不如唔好出

冇玩過B記
出得好差咩

b記線條簡單好多
同埋b記條鬚冇咁長同橫
呢隻長到dup唔低唔到個頭

上網睇正版顏色分件好多細節都差過老翻,
DX真係完全感覺唔到任何誠意
明明係2016年MG, 出到好似1998年,唉

完工

完成度好高

出到禁不如唔好出

冇玩過B記
出得好差咩

b記線條簡單好多
同埋b記條鬚冇咁長同橫

記得係一早開發定,係之後先出

完工

完成度好高

出到禁不如唔好出

冇玩過B記
出得好差咩

b記線條簡單好多
同埋b記條鬚冇咁長同橫

點會禁架
我覺得X仲出得好過佢,睇正版圖DX個兩支衛星地圖炮好似係兩大塊白件夾住灰件就算
明明支炮先係重點
想入隻mg多3 又係老翻個外型正好多
點知演變成咁

Let me recap in English
Double action gravity feed 0.5-0.3口徑
唔敢再叫你淘寶喇
大牌子既中低級數夠有凸
畢竟只係噴模型已經好夠用
非要去到人體彩繪花妝噴毛髮個種搵食級數。

一般可以去邊到買?

are u sure?

are u sure?

個人感覺啫
想用mg vdash 換mg turn x
有冇ching成全
點知演變成咁

Let me recap in English
Double action gravity feed 0.5-0.3口徑
唔敢再叫你淘寶喇
大牌子既中低級數夠有凸
畢竟只係噴模型已經好夠用
非要去到人體彩繪花妝噴毛髮個種搵食級數。

一般可以去邊到買?

去mk ym 睇下

are u sure?

個人感覺啫

水果多3算數啦
成身都軟 比例又怪

are u sure?

個人感覺啫

分別不大 多左幾條刻線

你呢2張圖只係多水貼分別 買bandai啦

只係論膠質同組合度都贏幾條街

完工

完成度好高

出到禁不如唔好出

冇玩過B記
出得好差咩

b記線條簡單好多
同埋b記條鬚冇咁長同橫

點會禁架
我覺得X仲出得好過佢,睇正版圖DX個兩支衛星地圖炮好似係兩大塊白件夾住灰件就算
明明支炮先係重點

支砲真係白到呢

are u sure?

個人感覺啫

分別不大 多左幾條刻線

當然會買bandai 以前砌過老翻之後永不錄用
只不過覺得佢個外型幾靚仔 尤其個頭

Btw 有咩方法可以加長頭頂3隻角
依家去玩具反斗城 係唔係買mg 都送rg

問下有無rg送先

5月19號買左部MG 全武裝獨角獸 送左部RG紅彗星

有rg送?
我早兩日買咗部MG Unicorn得啲優惠券,蝕咗

買左成2年既BD1今日終於開始砌

are u sure?

個人感覺啫

分別不大 多左幾條刻線

當然會買bandai 以前砌過老翻之後永不錄用
只不過覺得佢個外型幾靚仔 尤其個頭

Btw 有咩方法可以加長頭頂3隻角

通常就係頭同腳老翻造型會較好,正版太著重個人型比例,通常出到來就係頭細,腳長,身窄
但對於一啲追求動畫造型既人就會覺得爭少少

早幾年例子有MG 00,明明條骨同00Q幾乎一樣,00Q個比例貼近動畫多好多 但00出來個效果就身大頭細腳過長

GN-X明明係向橫發展既機,MG改左到變修長型,對腳高到。。。。

舊機有第一代Hi-v, 當時首辦改件已經出到好型,正版仲要出部垃圾出來,最後又係揾人汁完之後出部新 真係恨鐵不成鋼

http://p-bandai.jp/item/item-1000115168/
鞭完屍味

糞作

流星號支魔劍
葵廣玩具屋入左mg nu gundam ver ka $392
之前淨係素組消光
新手想玩下噴罐先(未有槍 唔想落坑住)
大家有咩顏色推介乜都唔識

搵第二隻噴 Nu ka消光滲線已靚

新手罐噴就搵啲單色或兩色系機黎噴先,
如老虎、勇士、鴨脾等(HG),練下分件分色流程,冇咁重皮之餘成功率仲比較高。

收到
咁想試下積根

我都係玩緊噴罐 之前買左支金色成100蚊都幾甘

http://p-bandai.jp/item/item-1000115168/
鞭完屍味

糞作

流星號支魔劍

反炒都唔打算開發MG
真係等到天荒地老
想問下大家洗完筆嘅溶劑或者用淨少少嘅油點處理?
水性就直接倒落廁所,但琺瑯油同油性點搞
想問下大家洗完筆嘅溶劑或者用淨少少嘅油點處理?
水性就直接倒落廁所,但琺瑯油同油性點搞

太多既淨油倒番入油樽
其餘既洗油水一律噴入尿壺
滿左再諗⋯⋯
利申,未滿過⋯隔一排佢又乾緊啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞