歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年6月號)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

5月最後一作垃圾老翻dx

新手想學上色 係唔係唔應該咁快買噴槍?

睇你自己有無錢,無話會唔會未學行先學走
對我嚟講,學噴槍比手塗容易

我見淘寶有D便攜式 幾舊水就有
買果D好唔好?

左邊個隻未係用tb龜泵噴
想買隻fujumi next 既紀伊
見到淘寶有,但係好似差唔多平香港成半,會唔會有伏?
同埋我見fujimi 有d 額外既件金金地色好似叫premium options (?),其實係邊d 位黎?
利申新手
地獄上色set件

巴打你呢啲係咪叫max噴法?
點解我見人哋嗰啲噴得好突兀 啲邊位好黑
你啲作品好柔和好靚

巴打你呢啲係咪叫max噴法?
點解我見人哋嗰啲噴得好突兀 啲邊位好黑
你啲作品好柔和好靚

我自己就底灰全噴 跟住陰影位細噴消光黑 再高光噴消光白
Nu Gundam mg 嘅水貼仲有無得賣?

弱弱嘅我,有張水貼捽爛咗

感謝
地獄上色set件

其實一直有個問題想問jk玩家
啲detail萬一覆得唔好果時
一般會磨架嘛
但係如果唔得嘅過就要膠版大法啦
但係咁都唔得呢?
利伸淨係玩過2隻bb gk
地獄上色set件

一般會磨架嘛
但係咁都唔得呢?

首先點解會有爛件出現
因為有D仆街(E2046.........)覆上覆, 唔係用日本原件覆
就會收縮好勁變爛件
基本上得兩個做法
放棄送比痴線佬玩
一係自己左補右補, 到最後基本成隻都係自制無分別
用膠板, 造型畢地咩都得
所以買GK唔想買到爛件
首先知道商家一定有買原件
就要先佢開訂就要買, 咁就有靚件玩
GK件越白代表CAST越無雜質
越黃就越多雜質, 一跌落就會碎哂
得閒會分享下上色
地獄上色set件

一般會磨架嘛
但係咁都唔得呢?

首先點解會有爛件出現
因為有D仆街(E2046.........)覆上覆, 唔係用日本原件覆
就會收縮好勁變爛件
基本上得兩個做法
放棄送比痴線佬玩
所以買GK唔想買到爛件
得閒會分享下上色

巴打一般係邊度買/訂?
女妖搞住咁多先
地獄上色set件

一般會磨架嘛
但係咁都唔得呢?

首先點解會有爛件出現
就會收縮好勁變爛件
基本上得兩個做法
放棄送比痴線佬玩
所以買GK唔想買到爛件
得閒會分享下上色

巴打一般係邊度買/訂?

我都想知
之前都係去ym同淘寶,
前者得好少女女gk,後者怕中伏
地獄上色set件

一般會磨架嘛
但係咁都唔得呢?

首先點解會有爛件出現
就會收縮好勁變爛件
基本上得兩個做法
放棄送比痴線佬玩
所以買GK唔想買到爛件
得閒會分享下上色

巴打一般係邊度買/訂?

我都想知
之前都係去ym同淘寶,

我買囡囡通常都係台灣 依gk
淘寶龍精石聽人講話ok,但我未試過
地獄上色set件

一般會磨架嘛
但係咁都唔得呢?

首先點解會有爛件出現
就會收縮好勁變爛件
基本上得兩個做法
放棄送比痴線佬玩
所以買GK唔想買到爛件
得閒會分享下上色

巴打一般係邊度買/訂?

我都想知
之前都係去ym同淘寶,

如果有d 好鐘意其他又無先去e2046
地獄上色set件

一般會磨架嘛
但係咁都唔得呢?

首先點解會有爛件出現
就會收縮好勁變爛件
基本上得兩個做法
放棄送比痴線佬玩
所以買GK唔想買到爛件
得閒會分享下上色

巴打一般係邊度買/訂?

我都想知
之前都係去ym同淘寶,

我自己係龍精石淘過4盒,都ok嘅
而家先知原來咁有信譽,果陣求其簡一間
依家去玩具反斗城 係唔係買mg 都送rg

問下有無rg送先

問下有無rg送先

5月19號買左部MG 全武裝獨角獸 送左部RG紅彗星

上星期去日本旅行買返支白蓋齊架餐

上星期去日本旅行買返支白蓋齊架餐

無逢我覺得aa膠仲好

問下有無rg送先

買指定先有掛

問下有無rg送先

買指定先有掛

幾時先出mg呢
幾時先出mg呢

發夢

唔小心拎錯火酒抹走畫線出界漬抹到甩埋油
想問下應該就咁再噴返上去定點
試過拎Marker補但個色差太遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞