歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年6月號)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

before and after

心口粒野反光點整 貼紙?

營光貼紙

自己買? 邊度買架?

我係大林買 一卷卷既貼紙 我再自己cut出黎

營光貼紙

自己買? 邊度買架?

想問下d白色係點噴出黎?
有少少灰灰地咁好正

營光貼紙

自己買? 邊度買架?

有少少灰灰地咁好正

mr color灰底 之後陰影位噴gaia消光黑 最後高光gaia消光白

營光貼紙

自己買? 邊度買架?

有少少灰灰地咁好正

mr color灰底 之後陰影位噴gaia消光黑 最後高光gaia消光白

唔好意思, 我係超級新手, 遲D可能會買支噴槍玩下
果兩隻gaia油係咪012同011? mr color灰底又係咩code?

營光貼紙

自己買? 邊度買架?

有少少灰灰地咁好正

果兩隻gaia油係咪012同011? mr color灰底又係咩code?

mr surfacer 1000

營光貼紙

自己買? 邊度買架?

有少少灰灰地咁好正

mr surfacer 1000

thx

營光貼紙

自己買? 邊度買架?

個圓係純粹技術好cut得咁靚定係有工具可以用

營光貼紙

自己買? 邊度買架?

個圓係純粹技術好cut得咁靚定係有工具可以用

我係就咁cut 反正有件透明件遮一遮
[quote]隻WING PROTO 斷左隻角可以用邊度膠水痴好
點痴法 等幾耐

試下無縫

邊隻好
係咪全部都有個掃仔
你地水貼買邊間
對角好似整得太大

你地水貼買邊間

b記
對角好似整得太大

我知我黑心
不過我睇完張圖之後笑左
對角好似整得太大

我知我黑心
不過我睇完張圖之後笑左

葵廣玩具屋入左mg nu gundam ver ka $392
之前淨係素組消光
新手想玩下噴罐先(未有槍 唔想落坑住)
大家有咩顏色推介乜都唔識

玩具屋係邊層?

用畫筆/噴罐仲難過用噴槍
突然想入手成個系列既巴巴托斯
諗緊買MG HG 定BB好

有mg咩

有mg咩

打錯 1:100 但唔是MG

有mg咩

hg

有mg咩

hg

但我仲未識上色 就咁用GUNDAM MARKER補一補色會唔會都係好肉酸
對角好似整得太大

我知我黑心
不過我睇完張圖之後笑左

不如刷左啲線用滲啦
指教巴打們,
小弟識滲線,用筆刀切水口,同埋會用水沙紙打磨水口
請問之後應該學乜?

買左部舊模hg mk-II拎黎試招,
預熱部HG BD1

有無消光?
水貼
修角、角/實體劍銳利度
無縫(最好有上色)

謝謝
未試過消光,可以認真試下
水貼就砌MG試過幾次,唔太熟手
修角等銳利度係用沙紙磨尖佢

無縫未識,噴色上色都未試過,
咁應該學左上色先,定無縫先
求建議

諗定上色入邊行先

唔係好明巴打講乜

請問下面依款拎面既係咪唔駛噴消光?
http://www.google.com.hk/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjm-Mja-bnUAhWCJpQKHSGDC0gQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.78dm.net%2F02mg%2Fm125.htm&psig=AFQjCNHwmtWCvPS7C26b2JqLry3zoqd9eA&ust=1497413370691433
指教巴打們,
請問之後應該學乜?

預熱部HG BD1

有無消光?
水貼
修角、角/實體劍銳利度
無縫(最好有上色)

謝謝

求建議

諗定上色入邊行先

唔係好明巴打講乜

http://www.google.com.hk/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjm-Mja-bnUAhWCJpQKHSGDC0gQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.78dm.net%2F02mg%2Fm125.htm&psig=AFQjCNHwmtWCvPS7C26b2JqLry3zoqd9eA&ust=1497413370691433

指教巴打們,
請問之後應該學乜?

預熱部HG BD1

有無消光?
水貼
修角、角/實體劍銳利度
無縫(最好有上色)

謝謝

求建議

諗定上色入邊行先

唔係好明巴打講乜

消光即係變啞色
你上色都要方法架嘛

想問下佢胸甲隻藍 同背包隻灰 係咩色黎?
好靚

有冇人知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞