歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年6月號)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
新手一問
筆刀好啲定係介刀介走水口位好啲?
砂紙用幾號好?

正路都筆刀刀鋒
介刀刀鋒係直線過
新手一問
砂紙用幾號好?

正路都筆刀刀鋒
介刀刀鋒係直線過

筆刀幾錢到
新手一問
砂紙用幾號好?

正路都筆刀刀鋒
介刀刀鋒係直線過

請教吓應該點落筆刀好,成日削深咗
新手一問
砂紙用幾號好?

正路都筆刀刀鋒
介刀刀鋒係直線過

請教吓應該點落筆刀好,成日削深咗

唔用死力、唔一定切到盡
新手一問
砂紙用幾號好?

正路都筆刀刀鋒
介刀刀鋒係直線過

筆刀幾錢到

幾十蚊

拋光前駛唔駛上層光油先?
定直接係油上面做

其實你想做咩效果先?
拋光其實係磨
太重手會甩油
自信油層夠厚度既話,直接係油上面做。
收左隻天意 不過無武器

龜背才是必要

無槍 無盾 無突效件貼紙100蚊
收左隻天意 不過無武器

龜背才是必要

無槍 無盾 無突效件貼紙100蚊

咁幾撚抵啵
呢到有無巴打會自己補偷膠位架?
以前用原子灰補,屌你老味臭撚到仆街
唔知依家有無咩替代品呢?
定係仲用緊原子灰?
用舊HG件自己改 perfect rouge 玩
好鐘意玩依d 小改造
呢到有無巴打會自己補偷膠位架?
以前用原子灰補,屌你老味臭撚到仆街
唔知依家有無咩替代品呢?
定係仲用緊原子灰?

AB土
師兄們用 av手油會唔會先上一層水補土?
師兄們用 av手油會唔會先上一層水補土?

我下隻會開始試上油,所以同問各位巴打。

今日去ym同康田,想買wine red,但原來無生產呢隻色嘅av油。
百式2.0 最後上咩保護漆好
油性光澤得唔得 會唔會奶野
水性光澤呢?
新手想問下
素組想清水口係咪唔好用砂紙?我見就算最後用2000磨 隻色都係會唔同咗
(消光都唔上)
唔該各位

最好
不過有啲大水口真係接受唔到嘅話,一般磨到1200號加拋光膏就夠

如果磨完噴消光,個層霧係咪會無咗?啲痕同色水係咪同無磨無分別?
新手想問下
素組想清水口係咪唔好用砂紙?我見就算最後用2000磨 隻色都係會唔同咗
(消光都唔上)
唔該各位

最好
不過有啲大水口真係接受唔到嘅話,一般磨到1200號加拋光膏就夠

如果磨完噴消光,個層霧係咪會無咗?啲痕同色水係咪同無磨無分別?

唔會冇咩,不過個分別細左
水性光澤呢?

唔好上
佢果層都算係電鍍一上光油就會影響其反射
水性光澤呢?

唔好上

搭單問
非電鍍位係咪分開噴保護漆?
水性光澤呢?

唔好上

搭單問
非電鍍位係咪分開噴保護漆?

想d 關節&接合合位食實d 可以用乜加厚佢
就咁一層膠水work 唔work

blutac
另外淘寶有隻關節補強聽聞都OK

blutac

Blutac x2

blutac

Blutac x2

一定係 AA膠,乾咗再接返埋就實
之前砌咗盒車,發現高達真係做得好好,車d件永遠啪唔實要落膠水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞