歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年6月號)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

我唔信實物擺得返呢個post

變形都唔變啦,罰企算

罰企?
企都企唔到呀

人地都寫埋係cg預想
最近d ka ver好鍾意放cg圖就算,對上兩部雷霆戰線都係臨出兩個月先有實物照

我唔信實物擺得返呢個post

變形都唔變啦,罰企算

罰企?
企都企唔到呀

人地都寫埋係cg預想
最近d ka ver好鍾意放cg圖就算,對上兩部雷霆戰線都係臨出兩個月先有實物照

照咁睇隻zz應該幾正
MG 1/100 ガンダムベース限定
エールストライクガンダム Ver.RM
価格:4,536円(税込)
[img]https://holland.pk/ljf7t6z4[img]
[img]https://holland.pk/v4t7bfna[img]
[img]https://holland.pk/fx05z8hq[img]
[img]https://holland.pk/471ajzlh[img]

ガンダムベース 係唔係台場果個?
好型 不過D水口一定唔識搞
巴打們,
我有個問題問
我想補返IRON MAN D 金屬紅, 咁我想用噴罐
咁我要買邊幾隻, 仲有係咪要噴埋底色
巴打們,
我有個問題問

d金屬色噴罐個罐面都會叫你最好噴埋底色
雙星果d會寫埋邊隻底色比你睇
巴打們,
我有個問題問

一般都係底灰>亮黑>銀>透明紅
巴打們,
我有個問題問

咁邊幾隻NUMBER
新手想問 獨角獸白色件 洗唔洗上色 如果上色係咪 噴白色水補土 跟住上白色 THX
巴打們,
我有個問題問

咁邊幾隻NUMBER

自己做下功課啦
銀色提你大路用星光銀、常用有ex07經濟版
新手想問 獨角獸白色件 洗唔洗上色 如果上色係咪 噴白色水補土 跟住上白色 THX

你覺得有需要先噴、白噴白除非你有鍾情時既白色
巴打們,
我有個問題問

咁邊幾隻NUMBER

自己做下功課啦
銀色提你大路用星光銀、常用有ex07經濟版

噴罐就唔洗點揀
會唔會我做錯或做漏,條友拎咗支搶後,就企唔到了

想問rg金迷如果要上金色 唔用噴槍同補土 有咩方法可以上到色又唔爆件
想問rg金迷如果要上金色 唔用噴槍同補土 有咩方法可以上到色又唔爆件

只罐

試下調整下半身

試下調整下半身

依隻d骨幾軟但都企到
我想問有盒有齊4隻既巴巴形態既1/144有未?
平時d人用黎支撐HG嘅銅支應該用幾多mm先好 ?3mm足唔足夠?
定睇返模型嗰個窿來決定?
我想問有盒有齊4隻既巴巴形態既1/144有未?

出左啦
定睇返模型嗰個窿來決定?

一般0.3/4就夠
新手想問下
素組想清水口係咪唔好用砂紙?我見就算最後用2000磨 隻色都係會唔同咗
(消光都唔上)
唔該各位
新手想問下
素組想清水口係咪唔好用砂紙?我見就算最後用2000磨 隻色都係會唔同咗
(消光都唔上)
唔該各位

最好
不過有啲大水口真係接受唔到嘅話,一般磨到1200號加拋光膏就夠
新手一問
筆刀好啲定係介刀介走水口位好啲?
砂紙用幾號好?
拋光前駛唔駛上層光油先?
定直接係油上面做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞