歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年6月號)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
問意見
Nu 同hi nu砌唔砌埋hws好
問意見

nu就好
hi nu就
新手留名
啱啱買咗部MG Full Armor Unicorn
有冇啲基本工具starter pack介紹返?我淨係想簡簡單單做吓消光同滲線。
另外而家成日喺FB見到嗰啲玩具開倉其實抵唔抵?定係揾我呢啲乜都唔識嘅新手笨?

模型開倉唔評論 玩具唔係必需品 覺得鐘意就比錢 玩具反斗城咁貴都有人會買

買工具 基本淘寶/ym/玩具模型倉

素組就剪 筆刀 田宮滲線液 x20/白電油 綿花棒

謝謝解答,邊度係ym?
滲線同畫線有咩分別,邊樣簡單啲?
消光唔係要買啲嘢嚟噴嘅咩?

旺角中僑
上面好多mk妹

毒男第一次上去俾 mk女僕嚇親,買多左嘢

想問下砌呢d車用咩膠水? 我用普通模型膠水好似禁住成5分鐘都仲係貼唔實咁

呢啲聽老一輩講係aa膠加綠蓋
新手留名
啱啱買咗部MG Full Armor Unicorn
有冇啲基本工具starter pack介紹返?我淨係想簡簡單單做吓消光同滲線。
另外而家成日喺FB見到嗰啲玩具開倉其實抵唔抵?定係揾我呢啲乜都唔識嘅新手笨?

模型開倉唔評論 玩具唔係必需品 覺得鐘意就比錢 玩具反斗城咁貴都有人會買

買工具 基本淘寶/ym/玩具模型倉

素組就剪 筆刀 田宮滲線液 x20/白電油 綿花棒

謝謝解答,邊度係ym?
滲線同畫線有咩分別,邊樣簡單啲?
消光唔係要買啲嘢嚟噴嘅咩?

旺角中僑
上面好多mk妹

毒男第一次上去俾 mk女僕嚇親,買多左嘢

到底邊到有gundam marker real touch set買? 問咗幾間mk既都話無
問意見

nu就好
hi nu就

無hws靚d
問意見

nu就好
hi nu就

無hws靚d

把槍好好j
問意見

nu就好
hi nu就

無hws靚d

把槍好好j

發覺你嘅cm成日有人負皮
到底邊到有gundam marker real touch set買? 問咗幾間mk既都話無

咩嚟
再買斬手指
再買斬手指

留名等直播
再買斬手指

留名等直播

下星期再入貨

水貼同水貼之間有條邊
有冇方法解救

唔知你講乜最好圈埋個問題地方

頭蓋同沙板係兩張水貼黎
但個接合位唔喺panel line
兩張水貼之間有條幾明顯既邊
已經用左軟化劑再用棉花棒碌左好耐
想問問上光油前有冇方法搞搞佢
福姑 RG 綠渣 $89 ~~~~~~

閪姑 好波

閪姑 好波

勁多人掃

水貼同水貼之間有條邊
有冇方法解救

頭蓋同沙板係兩張水貼黎

冇,上光油拋光之後應該冇問題,本身你痴完一張有多應該係panel line cut左佢,但係都乾晒水,一動不如一靜

閪姑 好波

勁多人掃

渣應該都係origin個隻最靚仔
rg就差咁d

閪姑 好波

勁多人掃

渣應該都係origin個隻最靚仔
rg就差咁d

rg綠渣比人掃哂
不過真係平,買部flyinfgarmor比rg mkII玩下

水貼同水貼之間有條邊
有冇方法解救

頭蓋同沙板係兩張水貼黎

冇,上光油拋光之後應該冇問題,本身你痴完一張有多應該係panel line cut左佢,但係都乾晒水,一動不如一靜

唔該巴打
砌開街車第一次搞落場版有啲蝦碌
事後我都好後悔唔喺panel line cut左佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞