<木曜四超玩> 台灣網上節目真係好高汁[18] - 一個屋簷下<苗栗篇>上線了

1001 回覆
30 Like 5 Dislike
重現都唔錯啊,依班9upper集埋一齊又經典又有收視保證
宜家心態大家都好D
果次好似大家都睇唔起對方咁
好老尷
諗起,日文其實都係唔多叻既魯蛋被逼要叫路人去like佢地ig/fb, 又係睇到好老尷
今個星期係咪蔡哥週? 安安邊緣子都有蔡哥
佢容易請嘅程度係120分
其實蔡哥先醒,個個星期老是常出現其他人頻道,極有曝光率之餘又唔駛自己嘥時間剪片
dcard都係嘈到好勁
不過有討論先會多人睇
俊傑心諗: 計劃通
搞唔掂 真係唔想再見到蔡哥係木曜出現
想睇麥卡貝啲人自己玩多
j0應該好夾木曜
繼續搵蔡哥其實冇所謂,不過唔好再講咁多泱菜梗提得太多真係有啲煩
百祥應該唔會同j0同場啦
佢自己都話分手果期傷到行屍走肉咁
老實講我都覺得陳百祥個心熊左
人地好心俾意見都屌尻人
成為創作者要跟凡人都諗都到既意見既話真係死得
我係佢既話情願你唔睇好過係度意見多多
到真係觀眾走晒咪摺左佢算
總好過自己心血變得平凡
心熊就一定有,不過下下接受創作會就住就住會突破唔到
木曜最好有啲突破 3個鐘今集好一般
同一屋系列已經係玩老梗感覺
同一個pattern已經睇第三次 而且買早餐真係三次都做得唔好睇 冇愛真係唔會睇哂
唔認同,百祥唔係單純創作者,佢要肩負木曜總制作人嘅負擔
就如木曜演唱會所講,多得有愛木曜嘅觀眾,先會成就到木曜4超玩
係我角度睇,係一個相輔相成嘅存在
百祥篇千字文關於蔡哥部分,我自己覺得係木曜做得唔好
百祥不斷話條片咁剪蔡哥其實好爽,大家好fd好開心
但條片show出嚟嘅完全係兩回事

我姑勿論蔡哥真人係咪咁容易dead air ,係咪享受被玩弄
但條片呈現出嚟嘅
係木曜俾觀眾睇到蔡哥不斷dead air
係木曜俾觀眾睇你地不斷柴蔡哥台
係木曜選擇唔播你地話蔡哥好爽嘅片段
全部都係木曜選擇嘅
咁觀眾覺得蔡哥成日dead air,係咪木曜做成?
咁觀眾覺得蔡哥不斷被冒犯,係咪木曜做成?

千字文最尾百祥有講木曜想我地睇到啲乜,我覺得大部分觀眾平時都做到
但你依家係要求觀眾去了解/鼓勵/珍惜一個小丑角色,完全係另一回事喎
康熙來了陳漢典個角色我覺得同蔡哥依家個狀況有啲似
你地應該都知,陳漢典用咗幾多百集時間先俾觀眾接受到,到仲要依家都依然有好多hater
木曜想觀眾短短幾集就理解+鼓勵+珍惜一個小丑角色,完全係痴心妄想囉
其實都無幾集時間,都係今集先開始瘋狂dead air瘋狂diss蔡哥
百祥段野簡單黎講就係鏡頭下R野係節目效果only+蔡哥係佢地好鐘意既一個抖M朋友
等於間唔中就會見到d youtuber話自己係到苦惱到底應該拍d自己想拍嘅片,定係拍d觀眾想睇嘅片
只拍自己想拍嘅可能無觀眾睇,無收入
拍觀眾想睇嘅,可能會慢慢失去熱情,因為覺得唔係做緊自己想做嘅野
而百祥做緊嘅感覺上係想培養一班鍾意睇佢地鍾意拍嘅片嘅觀眾,所以先會唔想理太多"建議"
由百祥轉做網上節目開始,百祥,eric,邰哥
睇得岀佢哋係想做自己想做嘅野,一開始佢哋都係咁,唔係為咗啲觀眾想睇嘅題材而拍,而係佢哋自己想拍而拍
所以點解人哋俾意見,佢會覺得係左右緊佢哋嘅意思,由一開始,啲觀眾係為咗佢哋嘅題材,拍攝方式而入坑嘅,點解依家要創作者改變佢地嘅意思,遷就一班唔滿意觀眾

所謂嘅(建議)咪又係強迫嘅百祥改變自己嘅初衷
一百幾集一日系列,大部份觀眾對9成9內容都係持正面態度
今日突然有一集係有大量意見分歧,總製作人就走出黎叫觀眾「唔識就收聲」
原來講自己意見建議就係會改變木曜初衷,而且換來一句收聲
我自己就感到心碎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞