<木曜四超玩> 台灣網上節目真係好高汁[18] - 一個屋簷下<苗栗篇>上線了

1001 回覆
30 Like 5 Dislike
100蚊即係30蚊港紙都冇
雖然台灣物價係平啲,但畢直咁少大家買嗰啲嘢唔會好大分別,同埋啲店又重覆,同一間店要俾人R幾次着數都幾令啲商家難做
之前坤達俾面包店條女認得,買面包送蛋糕, 令到百祥以為其他人都可以靠樣咁做,點知今次感覺上好多店都唔知你地乜水, 就算私下有買返野都冇用,條片show 出黎個感覺係乞就係乞,好難要人睇完條片再腦補你地私下消費左好多
其實唔洗腦補 邰哥嗰段咪有掃貨片段
不過有唔少人都唔太明 可能下次要加啲掃貨花絮喺片尾

少人識佢地就真係有啲尷
除咗KID,邰哥,坤達,如果唔係後生其他真係少人識
其實買早餐應該focus返落大家就個對象嚟買唔同嘅嘢,依家變咗左度右度,我買呢樣又唔夠錢買嗰樣,咩嘢食或者邊間店平啲就買啲咩咁,搞到大家去啲店又重覆,又令到商家難堪咁
好客人情味係人地主動俾你,唔係要逼人地俾

果個賣餅老闆娘個仔就係因為識佢地所以請佢地,我覺得冇乜所謂。

但係果個賣野飲既好明顯唔想送佢地,事前肯定冇協調過同埋唔單止我,其他人覺得好奇怪,咁係咪已經冇左佢原來想突顯台灣好客既形象呢
我都覺得應該重點係要focus係買岩野
其實得老金龍同賣餅男係願意, 賣餅男個阿媽個表情其實都唔多想
我覺得買早餐果到冇咩野
如果佢地乞完冇俾返錢既話一早俾店家係SNS開POST鬧,唔洗等呢集出街
長就有D長,不過10個人差唔多
最尷都係蔡哥
大部份食字GAG都好爛,漆彈仲要玩2次
雖然佢係上班不要看D食字GAG都係爛,但佢唔多唔少有其他位發揮到
但呢集除左食字GAG同泱蔡之外就好似冇咩位咁
其實唔止你,我都覺得佢地今次R 得尷尬
呢個都係佢地要進步地方
但係R 同丐係佢地個 image
唔見佢地成日R廣告,等佢地生存多幾日咩?
但正正係因為佢地堅持一貫做法
唔係邊有咁多人追?

另一方面,佢地愈R,就同店鋪愈多互動
有時無協調,反而多返真實感,唔係個個普通人咁好戲架嘛
係俾錢都做完個節目先啦
咪有段邰哥掃咗堆糕囉

仲有點解買早餐咁長?咪就係要promote 店鋪嘛
3個鐘嘅片,要花幾多時間心機去濃縮?
你係百祥,會唔會放好多俾錢埋單但唔好笑嘅鏡頭落去?

利申: fans,純粹唔忍心一個好節目俾人誤解
但蔡哥就係玩開呢D尷位, 如果另外D女有效果就唔使一路都係cut 蔡哥,成段羽毛球cut哂,講野又唔得, 3個鐘既片冇左蔡哥肯定好難睇,悶過博恩果集
佢床位都抽到溫妮
其實可以講果日A房點訓
但一黎就CUE坤達突襲B房
冇突襲A房
Agger
連蔡哥啲懶gag 係差但至少叫有d 效果
同木曜主持都叫有啲interaction
反而羽球隊嗰三個可能唔熟所以偏少野講
依樣可能真係節目組安排得唔夠好...
一開始又冇玩下啲ice breaking game俾兩組人混熟
安排嘅活動係多, 但漆彈嗰啲拍出黎效果其實麻麻...
搞到十個人都攰到冇力再做效果
唉...木曜以前俾我嘅感覺係質素保證但而家...
佢教阿部嗰條食日文gag都唔錯
其實罵戰經常都有 到頭來都係睇後台數據
其實抽房同"突襲"好明顯都係節目效果,點睇都唔會比佢地真係咁訓, 你唔記得Kid有問邊個咁樣幫佢痴膠紙,達哥答左話係佢咩
應該係困太耐搞到冇位發洩
依家有位就直接鳩插
做效果都可以做埋蔡哥果邊
但達講咗蔡哥差唔多訓地咁濟
對比kid 同邰呢兩個鐘意小咸濕
效果會唔會無咁出,到時連訓個覺都尷尬
蔡哥同蒼藍野獸個效果相差咁遠,兩邊都做只會有比較有傷害
蔡哥依part都唔會有咩效果,佢會同啲女有距離
深度會員part3 有成1個鐘10分鐘
太多內容 正片完全搞唔掂
我諗佢地揀左自以為最好最有效果既內容
但原來大家唔係咁接受
true
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞