<木曜四超玩> 台灣網上節目真係好高汁[18] - 一個屋簷下<苗栗篇>上線了

1001 回覆
30 Like 5 Dislike
佢插嘴搭嗲講啲野好笑過好多藝人喎
好多時一日邰哥都要佢carry啲互動先好笑
不過最近佢火氣的確大左啲
我知佢地想拍d咩
就係好似賣餅個老板娘個仔咁好客精神中方送野俾佢地,以此幫佢宣傳

但係今次係搞撚錯曬,最大爭議就係賣茶老板娘果到,蔡哥一開始諗住r著數(我知係節目效果,但老板娘唔知),老板娘拒絕,果陣其實冇乜問題。

但之後就出事,另一個人又去r,重申一次,當時老板娘唔知係節目效果,面有難色。所以唔好意思拒絕。

就係e到出左事,你即使原意係諗住拍台灣好人好事,順便幫人宣傳,但結果就好難睇。事後幫老板娘買返d野,老板娘一定冇乜意見,但我地睇既會覺得好難睇囉
可能武肺疫情下攪到節目同廣告都拍唔到,燥底咗
咁要屌9柯文哲啦真係
下次醒水啦 太難睇既就剪左佢啦
最難睇係華姐個part
一兩句r唔到就算, 連kid講到咁寧願走入去都唔俾你地就好收手
華姐係邊part?
係咪個黑糖糕 試食個塊
楊媽媽果到我覺得還好,因為一開始個仔就想送俾佢地,之後都睇得出係玩下
原來係阿華, 唔係華姐
呢part尷尬到pk
3+11同埋民退黨擋外國疫苗先抵屌啦呀嗎
同埋麥卡貝係分區黎講係新北唔係台北
唔通屌柒侯友宜
我覺得好好笑所以可能每個人觀感唔同
本身佢地仲諗住uncut放入深度(阿華姐)個part
我成日覺得佢有咩要吩咐就開機前講左先啦,好似今集打羽毛球咁,人地啱啱先group埋開始講點分隊,佢就一野硬插嘴呀吱呀咗,我想睇藝人自己分隊囉唔該
由一開始嘅風格就係咁
依樣好難遷就到你
我好早期已經開始睇,佢以前冇咁嚴重,好多時同主持嘅互動都好好笑,但而家有時連邰哥都頂佢唔順屌鳩佢叫佢唔好講d亂七八糟嘅野
巴打可能係唔慣佢個樣
一睇到佢個樣就諗起荷蘭
可能係之前二百萬之後,俾人叫唔洗打馬賽克之後,岀現次數顯眼左
不過羽球隊三個女仔係浪費左
邰 kid 達 溝埋三個小學生feel女仔cp玩應該好過癮
明明蔡哥羽球隊拍片正正常常,一上到木曜就尻吓尻吓咁,唔知係到做乜柒。
我作為半個fans都唔知佢想點,睇佢前幾日ig直播,好似未放低泱泱,不斷強調自己係抖m,鐘意追人,佢自己稱之為狩獵,唔鐘意人地追佢,但問心啦,我係fans都係咁講,佢點會追到泱泱,又唔睇吓自己咩料。之前128揀1都仲係泱泱,可能係效果,但佢又講話係咩歷史意義,俾人感覺好似為揀而揀。佢一日唔同泱泱分清,佢上木曜都只會柒落去。
行程安排失誤啦,佢地特登安排人嚟調酒俾佢地飲,應該係想複製上集mojito嘅效果
可惜第一日就安排咗個高消耗低回報嘅打漆彈活動俾佢地,體力精力消耗哂,但畫面並不漂亮
搞到夜晚佢地食飯好似好累唔想傾計咁

然後本身分組又唔夠運林萱金針菇兩個比較需要人帶嘅,都分埋同一組,而且無咗最識帶人嘅邰kid
百祥睇到咁分組法,應該去跟達哥組,唔應該跟邰哥組
你睇下踩單車果到都安排係幾咁on9,有乜理由林萱一個人踩?
唔係林萱扮驚嘅話,個畫面真係地獄繪圖嚟,一定極度尷尬
搵達哥x萱/菇其中一個睇佢地怕羞都好啲啦
不如限定料叫佢哋自己整仲好睇
可能鏡頭後有貼返差價所以後尾順攤左
但係第一輪嗰陣啲檔主一聽到要平閪晒面
佢地一開頭deal好左何媽單丁都照去
乞飯難睇嘅原因係佢地出左台北
對住啲店家連坤達嘅面子碌唔起, 更加唔好講啲youtuber, 啲阿姐剩係認得邰哥同kid
留返喺台北度乞我諗啲店家會熱烈啲
以下台仔3+11既整合
我就冇心探究個機師係唔係偷跑定點
但如果上年就已經3+11開,咁係咪唔關個政策事呢?
4月未爆發時咪一樣冇人打AZ,係之後爆發,一班人先沖去打姐
本身國產疫苗其實方向冇話錯,好似口罩外交一樣
台灣就係上年靠呢個
不過久守必失,一失左個應變就垃圾到仆街,係垃圾到好撚仆街
如果疫情下降,D防疫政策都唔鬆綁
咁以後3級就維持到個疫情真真正正完先好停啦
一鬆就話有缺口,到時邊個揹飛

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞