大家有無咩關於physics嘅問題但又無地方問

610 回覆
68 Like 5 Dislike
宇宙不停膨脹係咪代表宇宙出面有個更大嘅空間包圍住佢? 如果冇嘅話佢到底點解可以繼續發大?好迷
點樣用noether's theorem解釋電荷守恆
你想減少d人睇偽科學
但偽科學好多都係圍繞d好深既問題
喺Standard Model下fundamental particle已經係最細,同埋唔覺得咁可以證明無限大
開呢啲post 係連登實會俾人挑機
我講嘅係班人唔係想了解physics,
係真係為挑而挑

努力,但好快頂唔順
人地俾free lesson 你
仲想點wor
undergrad 黎講算係咁啦
唔通下下寫篇thesis 出黎咩

唔明咪再問囉
non phy 咁你都識幾多嘢
我都係盡人事
好多時知得多嘅人都覺得自己未夠料,唔敢衝出嚟柒,反而一知半解嘅就拎住啲偽科學周圍講
而家我做衝出嚟柒嗰個,我諗呢度一定好多UG above嘅高手會幫拖
邊個咁神心逐個CM負評我
係咪老X打手
其實唔難
宇宙本身就係空間,而家就係個空間不斷膨脹,宇宙外係點無人知,暫時都無證據顯示宇宙外有嘢
啱 讀左=唔駛讀
阿努阿奇黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞