美劇集中討論區(53) We're LadyParts |Betty S2 |R&M S5 |Gossip Girl

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
ep2麻麻 劇情上又唔係好睇
逢親睇睇下想拎部電話㩒 我就知果集唔啱自己口味
真係青春片, 唔係坤哥o個D 30幾歲扮中學生
biohackers s2呢套都可以, 德國片, 係女主角樣豬d jeh , 又係o個d twins人體實驗陰謀咁
當年dexter個ending真係衰到仆街, 阿妹突然間併發症死左, 自己玩失蹤唔理gf同個仔
呢兩套再加套GG
最期待white lotus

同埋N記套生化危機
https://www.youtube.com/watch?v=P-js-Eww1OI
又冇睇過dexter但都知佢世界級爛尾咗
其實覺得如果爛尾就值得reboot
係咪偏好netflix劇
因為Netflix一開就有得睇, 其他要上網睇有時又唔係高清就棄了
依家追緊the bold type1-4季, 每季10集左右, 劇情又係圍繞雜誌社時事, 3個女仔, 1個好有智慧的女上司, 都幾好睇, 輕輕鬆鬆又一集, 美國岩岩6月尾播完s5 final seasson, 迫住s5要上網睇, 因為未上netflix

Netflix其他國家既查案片都幾好睇, 前提係唔好怕悶, 因為通過一層一層推進, 頭幾集無乜大information , 推介以下三套

Bitter Daisies s1-2 西班牙 - 加利西亞語
女主角從失蹤案一層一層深入調查妓女集團陰謀

The Break s1-2法文
第一季從一名黑人男孩Driss的死亡開始敘述起,大家都判定他是自殺身亡,只有Yoann一看推斷事情並不單純,開始調查。

Undercover s1-2 + movie "Ferry" 荷蘭語
真人真事改編, 一男一女餓底探員深入房車營地接近迷幻藥製毒商夫婦, 製毒商夫婦仲威到出左個電影描述佢地未成為製毒商的往事

以上三套都有lgbt劇情, 依家連歐洲戲都要強加 !
thanks介紹
但..咁你就走寶喇 ....(導你睇下其他台先)
其他大台HBO/FX etc啲劇仲高質
唔好放棄佢地好睇過netflix啲劇好多
(有時冇得好似netflix咁開黎睇, 又冇得sub就唯有dl)
我一定會睇Gossip GIRL, 鐘意睇咸咸地既野
GG可以有幾鹹
美國影評睇左comment話似咸片咁, 希望唔好似sex/life咁咸, thx
HBO取消《逃出絕命村》!主創公開第二季「美國分裂地圖」
https://www.dramaqueen.com.tw/news/20210705/004.html?utm_source=dramaqueenfb&utm_campaign=dramaqueenfb&utm_medium=referral

抵死啦
The bold type 進階版Emily in Paris 咁黑人, LGBT, 女權齊晒

未睇完,但最後一季cut 到得返6集,希望唔好爛尾
Gossip Girl 拍到sex/life 咁咁就reboot 完升級
見到有人話金髮個女主
唔知堅定流

話時話套劇就黎播都未出正式review
好有不祥預感
好事
btw睇loki會見到有個黑肥婆好熟口面..
睇左幾集我都醒唔起喺邊度見過
直至最近話lovecraft cancel先認得返佢
GG由cw去hbo既分別好奇可以有幾upgrade
The bold type 開佐一陣黎睇 諗住睇sheshe 但都係頂唔順 啲劇情 就冇再睇
睇完FBI season 2同Most Wanted season 1了
當處境劇睇咋,sheshe佔好少部份,消磨時間可以,啲仔仔Ryan/Richard/Alex 都幾好樣

Sheshe最靚係PLL的Emison (劇情請忽略)

右上條仔仔幾okay, 真係有啲似Chuck, 睇過佢客串Legacies
但第四季有16集,係咪收視唔好final先得返6集呀,Kat做樂天的黑人,我剩係覺得佢塊面超大 如果j jacqueline 係咪唔正常?
Emily in Paris啲女都靚啲啦
右上係仔仔?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞