Super Junior 團霸Goodbye for now相愛相殺討論區(4)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
佢地搞左咁耐既野
原來真係有人反對

咩反對??

我上面post 左
佢話佢內部都唔係100%統一意見
所以唔會一刀切出聲明

啊啊 我唔記得嗰句 sorry
佢地搞左咁耐既野
原來真係有人反對

咩反對??

我上面post 左
所以唔會一刀切出聲明

唔緊要 對佢地真係好失望
【Super Junior 未來方向意見調查】
A questionnaire on future development of Super Junior
https://goo.gl/forms/1UDWxqP4Kk7pUcUE3
(Please kindly click the form for ENGLISH version)

自從韓媒報道有關SJ回歸的新聞後,網上浮現不同的聲音,近日更不少人集中在討論「哪幾位成員才能參與團體活動」的話題上,成為了韓國新聞及海外kpop媒體的熱點;

我們工作組內部也認真討論過就事件各自的看法,但發現即使我們只是十數人,也很難有100%完全相同的觀點,如要我們以‘一刀切’的方式去代表任何一方面去表達意見,都是對另一方意見的不尊重或包容。

因此,我們很需要大家親自表達各自的想法,也相信大家能理性、客觀地表達意見。我們會收集及整理所有意見後,以報告形式從不同途徑包括:
(1) 電郵至sj_insta@smtown.com
(2) 在網上公開調查結果(個人資料除外),
向SM及Label SJ表達HKELF的意見,讓調查的大量數據來說明我們的想法。

我們不能確定官方會否接納HKELF的意向,可能只是一廂情願的做法,但我們不想自行放棄任何發聲的權利。

重點!重點!重點!
重點!重點!重點!
重點!重點!重點!

建議你以精簡的英文/韓文填寫調查內容,包括:
1) 填寫個人資料
2) 有關專輯製作
3) 有關回歸宣傳活動
4) 有關Official FanClub-E.L.F安排

調查時間:即時 至 6月15日(暫定)
調查數量:500名或以上
調查對象:HKELF/居住海外的HKELF/居住香港的海外ELF 均可
*其他地區ELF或組織如希望進行類似調查,我們是樂意提供範本 (請私訊聯絡)

最後,如果你認為此意見調查並不能達到你的期望,
我們尊重你選擇放棄填寫,同時更鼓勵你自行透過任何正式渠道去表達你的意見。

--------------

SJHKELF的唯一立場,

就是「我們以SJ團隊優先,尊重Super Junior成員的決定」。

--------------

SJHKELF管理組
#SuperJunior #ELF #HKELF
#自己意見自己講 #讓數據來說話
#理性表達_贏返SuperJunior同Everlasting_Family_

好過咩都唔做 但我寧願佢首先聯合香港其他站都發聲明 起碼香港都加入戰線先啦 宜家人哋想提香港都提唔到

自膠先啊 睇睇下唔記得佢前面講咩 對唔住
咁佢哋負責任都好嘅
佢地搞左咁耐既野
原來真係有人反對

咩反對??

我上面post 左
所以唔會一刀切出聲明

真係想晟敏退團?
佢地搞左咁耐既野
原來真係有人反對

咩反對??

我上面post 左
所以唔會一刀切出聲明

佢哋唔一致係 唔想晟敏留定咩先真係估佢唔到
幾時跌個好d嘅站嚟啊

佢地搞左咁耐既野
原來真係有人反對

咩反對??

我上面post 左
所以唔會一刀切出聲明

真係想晟敏退團?

原來沒有最失望 只有更失望

佢地搞左咁耐既野
原來真係有人反對

咩反對??

我上面post 左
所以唔會一刀切出聲明

真係想晟敏退團?

如果唔係想晟敏退團 只係對佢今次comeback有意見或者想佢出嚟交代下 最低限度都話俾大家聽佢哋係想晟敏留喺度唔退團掛 依家令人感覺佢哋內部意見不一之下有人想晟敏退團
失望...
佢地搞左咁耐既野
原來真係有人反對

咩反對??

我上面post 左
所以唔會一刀切出聲明

幾時跌個好d嘅站嚟啊

真係唔知佢地想講咩
面對啲咁突發既事 仲要聽取意見
又唔其他大站會咁
佢地搞左咁耐既野
原來真係有人反對

咩反對??

我上面post 左
所以唔會一刀切出聲明

真係想晟敏退團?

如果唔係想晟敏退團 只係對佢今次comeback有意見或者想佢出嚟交代下 最低限度都話俾大家聽佢哋係想晟敏留喺度唔退團掛 依家令人感覺佢哋內部意見不一之下有人想晟敏退團
失望...

岩呀 佢比我感覺就係內部有人都想敏退
佢地搞左咁耐既野
原來真係有人反對

咩反對??

我上面post 左
所以唔會一刀切出聲明

真係想晟敏退團?

失望...

簡直無嘢好講 佢哋不如再交代清楚啲 係呢啲咁緊要嘅位不如索性睇清楚埋佢哋啦
佢地搞左咁耐既野
原來真係有人反對

咩反對??

我上面post 左
所以唔會一刀切出聲明

幾時跌個好d嘅站嚟啊

真係唔知佢地想講咩
又唔其他大站會咁

完全冇大站會咁囉 大家都係即時企出嚟話支持13人 然後再夾埋出聲明
依家佢哋反射弧咁長 成二十四小時先出啲咁嘅嘢
印尼同阿爾及利亞都有站響應 真係呢個地球邊度冇ELF

咩反對??

我上面post 左
所以唔會一刀切出聲明

幾時跌個好d嘅站嚟啊

真係唔知佢地想講咩
又唔其他大站會咁

完全冇大站會咁囉 大家都係即時企出嚟話支持13人 然後再夾埋出聲明

幾時先有站代表到香港ELF

咩反對??

我上面post 左
所以唔會一刀切出聲明

幾時跌個好d嘅站嚟啊

真係唔知佢地想講咩
又唔其他大站會咁

幾時先有站代表到香港ELF

好傷心

真相

比果啲聽小道就定論佢既人睇下咩係真相

突尼斯

突尼斯

勁,我連呢個地方都無聽過
孤陋寡聞
個petition
太少人簽名
作為團飯好心痛
個petition
太少人簽名
作為團飯好心痛

邊個?

突尼斯

庫爾德斯坦
個petition
太少人簽名
作為團飯好心痛

邊個?

peru elf 同 suju wings 都太少
peru 2萬幾
suju wings 1萬幾
聽日新西4開播啦!!
係唔係圭最後一份入伍禮物?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞