究竟當年Michael Jackson係紅到有幾誇張?

984 回覆
786 Like 13 Dislike
最尾離開戲院嗰段路仲要係播another part of me
Queenn
膚淺唔緊要
唔好當事實周圍唱得唔得
一班30幾個小朋友
唔熟MJ嘅 聽到你咁講 會點諗
教畜
第一時間諗起上個月 要班小學生831返
就係知你班小學生/初中生乜都未清楚
你講乜教乜都唔會窒你
831咩嚟?唔知喎
MJ邊個嚟?未聽過喎
所以對住你地咪肆無忌憚
唔好忘記, 我哋都係喺呢D輿論當中長大的
由佢地繼續推 error mirror 算啦
屌你好撚sweet
❤️

細個對佢印象係痴左線既巨星
到佢死後先開始了解佢
痴咗線

今日先喺google睇到太陽報呢段舊野
雖然米高已決定遠離是非地 — 美國,但他的行徑依舊怪異非常。日前他在阿聯酋國家的一座大型超級廣場中,竟然以一身女人打扮踩入女洗手間,莫非他以為穿了女裝就可以有特權?其時一名當地婦人剛從廁格走出來,驚見樂壇天王米高積遜出現在自己眼前!更叫她難以置信的是,米高竟然對著鏡子塗胭脂!或許這個畫面實在太震撼,該名婦女忍不住驚叫一聲,引起了外面的注意。當她定下神來時,便拿出手機拍攝米高,而此時保鏢及警衛人員趕至,米高在護送下火速離開現場。事後,警方要求該名婦女交出手機,因為根據當地法律,人民在未經授權下不能藉他人照片謀取利益。

根本唔只教畜 連啲傳媒都可以好冇道德
傻閪都唔信嘅故仔 作為傳媒都可以spread得開心過啲三姑六婆
老師 記者 冇人知咩叫責任感
文匯報嚟
因航 一樣, Michael 全名係 過氣流行天王米高積遜

傳媒嘛,
Just because you read it in a magazine or see it on the TV screen,
don't make it factual
其實我覺得傳媒同小報應該分開
小報/八卦雜誌係靠9up同誇張搵食,嗰啲就算啦,自己唔信就得
但報章、新聞機構呢啲傳媒唔應該係咁
不過可能我太天真 風氣可能就係咁
其實之前FBI公開左MJ係清白嗰件事應該唔係得好多人知,我見我身邊都係得MJ fans先會留意呢件事,所以其實好多人對佢嘅印象都係以前啲衰嘢,不過個老師唔做好資料蒐集就教學生真係教畜嚟
美國啲傳媒係咁㗎啦,你見佢之前美國大選就知
希望我條片可以令到多啲人知…
不過舊登當年有個post講FBI,都算好多人參與 (當然嗰陣MJ死)
https://forum.hkgolden.com/thread/2044344/page/1

幾年前連登都有人po過
https://lih.kg/466038

不過其實我覺得香港都一樣係咁
睇下tvb點報死訊 真係大開眼界

「被指」、「據報」
可以報導啲負面假新聞俾觀眾聽之餘
又可以完美卸膊
但從來唔會聽到香港報導講佢「被指有白癜風」
垃圾TVB
佢嗰妹 Janet Jackson 都唔錯
Janet歌迷here!
垃圾老師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞