究竟當年Michael Jackson係紅到有幾誇張?

984 回覆
786 Like 13 Dislike
受之有愧呀!!
一直都覺得好多地方做得唔好
之前我有幾個月唔敢開嚟睇 唔敢覆留言

好開心好多謝你地鍾意
令我知道都唔係真係咁差 俾返信心自己

更加開心係可以幫到MJ!
多謝你!
因為一來Queen係早era過MJ
Queen出神曲We Are the Champions嗰陣
MJ連第一隻成年專輯都未出

同埋Queen係1980至1982年中超越MJ
嗰陣Queen啱啱出咗隻專輯The Game
MJ就七十年代出完碟 去到82年尾先出Thriller
所以中間Queen賣得多啲係正常

Anyway兩個/隊都係殿堂級!!
痴線 79年紅到98年
1個紅咗差唔多20年既歌手
多謝巴打咁有心,一眾MJ迷睇到會好欣惠
https://youtu.be/dlH9KckHXmg

我個人比較中意93年嘅Jam,例如阿根廷而場嘅Jam開頭加咗啲bass 好正 佢地會改用第二種樂器或者用第二種style去演奏,所以92年同93年live版嘅Jam都有啲分別
佢冇cut晒既,聽到少少囉
Btw呢首歌啲歌詞睇得出個佢當時好壓抑,不過開頭太空船嗰下真係好撚正
我記得最初本身係想整15分鐘
點知太長氣

我見到大家鍾意同支持呢條片
而且大家都信MJ
我先覺得欣慰

你地勁客氣 可唔可以唔好再多謝我
我覺得佢92嗰陣跳舞比較energetic啲,所以我覺得92既舞加93嘅音樂係絕配
!!
我覺得Jam除咗92年倫敦同布加勒斯特之外
最正就係93年布宜諾斯艾利斯呢場!

反而想問下你覺得92定93件歌衫靚啲
講真,如果我現實識你一定會請你食飯
所以我唔係好鍾意HIStory隻碟
雖然我知全部都係mj心血
但聽得出佢93-95嗰幾年心情係差到貼地
我自己聽落都唔會開心
92年energetic
完全認同
唔知係攰 定老咗一歲 定跳到悶
我都覺得佢92年好明顯係hyper啲
個個人覺得92年靚啲,個人覺得MJ適合啲閃令令嘅衫,同埋可以更加突出天王風範
為咗餐飯 一於識咗你先!
我都係,有時覺得呢個世界太對唔住佢
我地啲睇法都好似
我都覺得唔轉好過轉
同埋真係唔識欣賞Working Day and Night嗰條超闊牛仔褲
我一直都咁覺得
MJ長存
盡量每日都俾D愛心,做多D善事,關心多D地球,少D歧視

(so99y, 聽落好似好左膠大愛撚咁)
唔可以

多謝大大
嗰套衫可以話係最柒,不過咁闊嘅原因可能係要配合之後beat it,因為之後變魔術方便除衫
佢首Heal the World 一直覺得個風格同佢其他歌唔同
細個英文堂唱 知係舊歌 以為呢個世代已經係healed
大個咗 明白世界從來都冇heal過 都明白咗佢點解會唱首咁嘅歌 明明啲歌詞好簡單但係越諗越sad
邊個再多謝我 就唔該唔好淨係得把口
應該寄啲錢過嚟支持下
D.S., Tabloid Junkie, 2Bad 等等, 全部都好負面
Tg @SF902021
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞