究竟當年Michael Jackson係紅到有幾誇張?

984 回覆
786 Like 13 Dislike
第一次睇 好感動呀
Zac都講到眼濕濕
同mirror差唔多。不過MJ係全球
MJ真係心地好善良好溫柔
呢個先係我鍾意佢嘅最大原因 而完全唔係歌舞

Btw呢兩句好好笑

希望你係講笑,如果唔係,你嘅人生真係好可悲
History
無論係內在定係歌舞都冇得挑剔
完勝啦!
雄霸80-90年代
MJ全球有10億fans吧
純粹個人感受
MJ應該贏貓王
好似話貓王係美國第一個紅遍美國嘅巨星
MJ就係美國第一個紅到出國際嘅巨星

反而覺得Beatles先係另一個最有國際影響力嘅音樂單位
MJ本身都係Beatles fan嚟
弱點係太易相信人,唔識保護自己
多次俾身邊D人埋身R著數呃錢
Katherine N年前有段訪問
上年先第一次出街 好好睇
條片俾uploader del咗 但我有留底
睇下有冇方法俾大家睇到

最深刻嘅係連Katherine都覺得佢個仔好弱勢
佢話Joe好強勢 但MJ少少都遺傳唔到
以前Katherine叫MJ告下人 唔好下下俾人蝦到上心口都當冇事發生
MJ唔肯 話佢唔會告人

Katherine話佢係05年官司之後先開始硬淨返少少
但冇幾耐就死咗
但佢死前十年都俾傳媒抹黑
二千年頭聽親佢個名只會記得漂白同抱個bb出露台外
https://youtu.be/JbHI1yI1Ndk
Jam呢首歌既MV兩個MJ同框演出,加上係Dangerous Tour既開場歌,細個到而家都勁鍾意聽
同埋佢雖然冇讀過大學
但係措辭好優雅知性
反映到佢係鍾意思考+睇書嘅人
你都傻嘅

仲有戀童呢
佢係好鍾意好鍾意好鍾意睇書
佢好似鍾意睇書 多過睇電影電視嗰啲
加上大部份嘅歌都係佢自己作,就算佢冇乜點讀書都好有文采
柒咗就算啦
咁樣好肉酸
我覺得Jam同Smooth Criminal都一定要聽live版先正
尤其是Jam
啲鼓聲加咗好多分!

https://www.youtube.com/watch?v=gu5pz_4Rv_8&t=109s
尤其是倫敦呢場
嗰啲鼓聲簡直係錦上添花,勁鍾意睇呢一場,加上佢啲舞同HeHe搞到成個氣氛勁正,個結尾都係正到痴線,佢向天舉手然後一下爆炸聲再熄燈
知音人!
不過overall我都係鍾意romania嘅Jam多啲
啲fan屎鏡頭好加分
Annie, are you okay?
So, Annie, are you okay?
Are you okay, Annie?
...
https://youtu.be/BhdsZdyYqkk
我個人都係最鍾意呢一場,因為呢隻碟真係由細睇到大
有聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞