究竟當年Michael Jackson係紅到有幾誇張?

984 回覆
786 Like 13 Dislike
放個一蚊跟機先
我都有聽過係因為Beat It
但小弟不才 一直唔明關咩事
Btw嗰套衫嘅上半身我都唔識欣賞
前無古人 後無來者 超級巨星
想問吓各位巴打最鍾意佢邊張專輯,我就最鍾意Dangerous
我覺得
MJ當然好想佢啲歌可以hit到 多人唱
但我估佢最大心願 反而係啲人以後唔會再唱呢啲歌
Heal the World, Black or White呢啲歌 快啲過時
咁就代表我地唔再需要為呢啲野而煩 唔再需要不斷講公益道理
反而覺得呢個先係MJ心願

Black or White係1991年出
然後去到2020年,29年後
啲人先話「哦…原來Black lives係matter嘅…」
Black or White仲係攞緊出嚟做宣傳歌
MJ聽到真係喺棺材彈起
「我唱咗30年 你班柒頭都仲未明」
TJ係我覺得MJ no.1最被underrated嘅神曲
平反片Leaving Neverland嗰part真係忍唔住用咗大半part
Dangerous +1!
我以前有段時間鍾意衛蘭衛詩
原來佢地兩個都好鍾意呢隻碟
衛詩仲讚呢隻碟涵蓋好多社會議題
細個嗰陣唔識英文唔知2Bad講乜,即係覺得佢同班鬼跳舞好型,到大個先知首歌好負面
第二應該係Off the Wall
我覺得係MJ一生中最開心嘅時間
啱啱開始可以掌控自己事業 又未紅到咁多壓力
啲音樂都係最簡單最純粹
幾年前Best Products樂評仲選埋otw做史上最佳專輯
呢首係我form3嗰年 坐隔籬個女同學介紹我聽
每次聽都一定會諗起佢
又係覆埋啲細路仔野
反去照mirror先喇
搵mj同mirror 比
細個果陣連 Tabloid Junkie 都未識讀, 又唔識解
成首歌勁多 vocab, 查字典查到仆街

Just because you read it in a magazine
Or see it on the TV screen
Don't make it factual, actual
加上佢嗰陣仲未迷上整容,佢攞獎笑嗰陣真係好撚靚仔
你好有心! 真係會逐隻字查
佢呢首歌 就算俾你查哂啲字 你都未必聽到佢唱乜
副歌還好 主歌段真係好鬼難聽
Push
One of the most meaningful YouTube videos
no. 2 underrated 係 2000 watts
https://www.youtube.com/watch?v=VA5hpF7PH1Q
假如mj同freddie仲未死
我好想睇佢哋兩個同台表演
雖然我知網上呢個講法好鳩,但係你哋有冇人信佢係假死
多謝 Michael
我 listening 拎 A 係因為佢

(作文 grammar 勁低分 )
我相信鍾意舊歌嘅人都想,Queen個live aid真係好撚經典,唱得超級好聽
我覺得93年果套有種較成熟穩重嘅味道,或者得我一個咁諗
認真一問,點解佢由黑人變白人?
唔好啦
仲留在人間受苦托咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞