究竟當年Michael Jackson係紅到有幾誇張?

984 回覆
786 Like 13 Dislike
nothing good ever comes easy
all good things come in due time
...yes it does

好啦 我等一下啦咁
https://www.youtube.com/watch?v=AJy0WOtI_Ls
由 YouTube 演算法提供

唔講都唔知 Thriller 拋離咁多
Queen好撚勁
又想講下條片
記得嗰陣揀咗好耐歌 好多歌又用又del咁
但On the Line一直都唔想棄
呢首又係另一首underrated!
連登好似好多巴絲都好鍾意Queen
King of pop ,直到今日都無人夠膽去取代就知佢幾誇張
咪撚玩啦 mirror飛難買過mj
好記得香港最top嘅音樂文化人黃志淙博士曾經講過
MJ其中一個成功原因
係佢有「勇敢嘅夢想」(個term好蝗但博士真係咁講)
「夠膽去試 夠膽去闖 夠膽去挑戰」
所以先衝破到種族框架同文化枷鎖

希望多啲藝人唔好理敢唔敢住
試多啲唔同嘅野去衝破更多框架
作為MJ fan
我都希望睇到有新世代嘅King of Pop

Mirror喺香港開演唱會 啲人搶飛搶到喊哂口咁
MJ呢 搶都冇人搶
(Btw冇喺香港搞過)
我覺得好大機會同單醜聞有關
搞到佢完全無曬mood
本來想話 指控好似係dwt好後期先有

啱啱check返 原來佢被指控嗰日
正正係佢second leg嘅第一場show當日 (8月24)

唔怪之得真係成個second leg都攰攰地咁

係鞭9隻奶共單春狗既角度呢
我係撐你既
就好似北韓人民對領導嘅熱愛一樣(如果係真嘅)
https://youtu.be/8hGF-QLsMQY
我啱啱睇完巴打你呢段片,我想問吓Leaving Neverland個銷量賣成點?究竟多唔多盲毛信呢套所謂「紀錄片」入面講嘅嘢?
同埋啱先睇到MJ憔悴同埋唔開心嗰陣,真係好想俾個Hug佢
I miss you Michael
都唔同時代無得同時代鬥有時好難比
但mj 史上no.1應該無咩爭議。至多個人覺得beatles不相伯仲
btw.貓王係mj外父
岩岩睇完
唔係fans但以前細個屋企人都誤會左佢
話佢係戀童搞到我好驚
依家先知道真相係點
好在有巴打你嘅努力
希望有多啲人睇到呢條片喇
原來Leaving Neverland攞到艾美獎,wltf
呢個世界係咪已經痴撚咗線
好多謝紗夏巴
個名好好聽

我都唔知銷量係點
因為其實唔係電影嚟
係賣俾HBO電視台播嘅紀錄片嚟
所以應該未必有銷量參考

LN初初出嗰陣好多人信
係多到好誇張 基本上係一面倒或者2:8左右
即係除咗fans之外 其他人都偏向信紀錄片
我嗰陣日日上fb啲外國留言都係好負面
啲品牌同電台傳媒又同mj割哂蓆咁

只係後來好多外國fans搵到好多疑點
(即係我片講嗰啲 全靠外國好多叻人搵到好多破綻)
有啲傳媒又開始報導 先慢慢轉風向
而家我睇歐美都好多人信返mj

如果巴打唔介意可以用五分鐘睇睇呢個post
睇完可能會明佢地嘅動機
佢地tagret應該唔係喺LN本身 而係有其他目的
https://lih.kg/2507651

再次多謝你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞