[寒衣入櫳] 經典男裝、西裝、皮鞋、皮件討論區(42)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
對事唔對人姐
佢有佢考慮
呢個post以前(而家唔知)長期有suitsupply職員睇
不嬲都只係貪得意only
有冇咩得意得黎又functional
Seersucker?
我近排整緊兩套得意野,整好如果okay再係度講
Ss係邊間

既然係咁
我想講852真係好唔得
本身諗住試下三件裇衫
但無論fitting 及出黎都唔多掂
個三件我快手著殘算
期待下
suit supply
852我都上過去
嚇親
我就唔會換新 多數拎去洗兩洗重用

你塊布好細? 正常唔會刷兩次就用曬
staff肯定知件事 咁你怕咩有人知姐
呢度又唔係suitsupply customer service
你咁好奇不如去suitsupply問邊個staff負責叫佢同你講解下

共勉之
個個post都有人問刷鞋,是咪我應該搵個朋友幫手拍番條中文刷鞋片俾大家睇
最好啦!
不如整個刷鞋workshop
G持
整完啲人都係繼續問
跟隊去
放係 post 頭
雖然總會有人唔睇
純有感而發(離題),黃霑先生指嘅似乎係 面對權威仍能消極應對,不須「支持政府」的自由。

但若果面對極權時仍以「不言論的自由」解釋對荒謬的視若無睹,只不過是虛偽地以此「自由」來包裝個人的選擇,例如商業利益。自保係可以理解(我本人都係),但不必如此虛偽。

例如,對面街火災時仍堅持「不言論的自由」而堅拒不肯幫手打999 ,在道德上也說不過去。

最差嘅係,陳生屋企火燭就幫手打999,李生屋企火燭就唔肯。

利申:窮L,唔係某著名買手店嘅target customer
唔洗過度解讀,純粹想表達人地唔想講咪唔撚講,由佢咪算囉,逼鳩人地講佢都唔會講架啦,逼黎做乜。
I mean workshop
我果塊係幾蚊雞五金鋪果隻好薄好細塊嘅磨光布,唔似平時睇片果啲咁厚咁實淨 反而係啲wax乾左唔會變成粒粒影響下次刷鞋咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞