[寒衣入櫳] 經典男裝、西裝、皮鞋、皮件討論區(42)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
黑色嗰件似係黑膠綢
萬五起錶一套
俾個樣黎望下先啦
岩岩我邊有屌人
咁中價我用db同bt水平作準啦,某啲狗屎垃圾無謂拎黎講
遲下整完擺出黎
上面打錯左 係整緊唔係整左
咁整好擺上黎望下先再買鞋囉,同一個年代都可以有好多種唔同樣,說咁撻句70年代出黎其實無人幫到你

做左整容(染深色)加化行妝(打蠟)
呃得下人
好呀 到時攞相上黎
我想整70年代香港 但其實個款都係tailor推介
好正 多年蘇公子鍵盤上好少輸,今次你踩中佢春袋。正皮負皮定晒高下。蘇公子大肆宣揚佢個人串、以屌客屌人為榮、幾千幾百撚駛賺你就解釋咗為何佢拍親邊個做生意都收皮嗌交收場,患唔識做人癌。

係呀係呀講到你又知道晒來龍去脈咁,專業老作同鍵戰
上連登勿認真呢樣野唔洗我講掛,負皮我食開架啦,咁大個人仲介意咩

有咩春唔春袋?講埋你知當年我想讀中文,我中六入番原校但無純文得文商,Econ同business呢兩科我啲成績係食晒屎,得中文同中史比較好,預咗就算考A-level無論幾比心機都唔會入到CU中文,咁咪去考台灣同大陸個試,大陸中左武漢大學中文,台灣中左台師大國文,因為果時武大宿舍無冷氣+中國三大火爐,唔想熱死自己所以去左台灣。

幾多歲人呀仲拎學校打飛機,大學鐘意讀乜,有興趣讀乜咪去讀囉,explore下自己興趣,我果陣for fun讀埋psychological counselling添,我做緊既生意同職業完全同我讀既野無關系

至於識唔識做人呢,你又唔識我,鐘意鳩噏傳八掛咪傳囉,我啲朋友對我好好,多謝你關心。
坐等
唔講皮同痴膠底(定Blake?),呢對個last好似幾岩你腳。
Loding 皮鞋來 (當年乜都唔識 1K 連shoe tree 貪平入左) + blake stitching

本身係買大左, 加上長時間著有D唔舒服, 於是走去加對鞋墊, 反而效果出奇地好 (blake比較輕+ ok舒服)
徐時?
其實如果唔考慮換底可持續性,同埋鞋底唔適合行遠路既問題,其實Blake係幾好,flexible 過Goodyear welted 好多。(當然你話去到好撚貴果啲訂造做全blind welted都可以做到差不多flexible,暫時撇開唔講)
抵玩抵著啦!
換對扁鞋帶可能再好睇D!
個結似係berluti打法,扁帶有時會kick
師大夜市有幾檔幾好食,好掛住間秦式雞腿飯
我成日食燈籠滷味,食咗幾年食到老闆娘次次都幫我加餸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞