[寒衣入櫳] 經典男裝、西裝、皮鞋、皮件討論區(42)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
你睇撚下你自己啲句子啲邏輯問題先啦學人講邏輯洗唔洗逐句點你啲邏輯/關連性謬誤出黎呀?偷換概念係咩都未撚識學人講偷換概念,番屋企打飛機啦
緊係你啱晒喇撻個關連性謬誤出黎話你自己咩
嘩!攪乜鬼食嗰飯返來又開拖?
牛肉乾又被女飛呀?咁燥嘅?
一人少句啦,為啲咁無謂嘅嘢嘈
貴有貴玩 平有平玩
CJ 靚過AE係真
但係AE好過meermin 或者 M&S 都係事實
著得開心咪得囉
話時話,一對擦過嘅AE已經起碼靚過7成同事
既然你咁好興緻,我又陪你癲下。

你係Post 274 「我邊句阿之阿左呢?」,阿之阿左意即「多多野講、多管閒事」 ,Post 263「但唔洗咁怨婦既」係唔係人身攻擊?

Post 245你問到「反而想知AE啲皮係咪麻麻」,我Post 257答你「千鬆啲你想有幾靚?唔好咁撚多諗法好嗎」字面意思為千鬆d既鞋用既皮全部都麻麻,所有都係唔靚,叫你唔好諗咁多。你自己理解能力有問題關我春事?同撚左你講千鳩幾蚊唔會有任何同「好扯得上關係」既野呀,兩舊屎邊舊好啲重唔撚重要呀?

偷換概念既意思係將一件事物本身既意義用狡辯既方式換成另一種睇起黎可以成立既講法,咁base on岩岩上面既說話,我係唔係有理由可以推斷你認為千零二千蚊會有所謂既好啲既皮呀?咁我叫你唔好咁撚多幻想想係平野入面搵到件「叫做好少少既野」又有咩唔合理既地方呀?「又要處女又要床上功夫好」(意即又要馬兒好又要馬兒不吃草)係唔係合理呀?個偷換概念係邊呀?邊撚度立稻草人呀請問我?

之後post 267你話我d「邏輯都幾痴線」、「人格都係晒氣喇」、「希望你溝到女喇」係唔係人身攻擊我呀?我在此之前講既野有邊句人身攻擊緊你呀?又邊一句係「二元對立非黑即白人身攻擊」緊你呀?擘大你對眼幫我搵出黎好唔好?

扑緊野洗唔撚洗同你交代?屌你唔識野又戇鳩鳩同我溝唔溝到女又有咩關連性呀?我有邊撚句有串你窮呀?忽忽地都。
呢排沒有任何感情煩惱,過得好撚爽
其實AE係皮方面無比較好,M&S就唔撚講啦,同講出面啲大牌子出既19鞋無分別唔需要納入討論,面皮的話AE其實同Meermin無乜分別,都係咁上下,反而Meermin 係finishing detail上落既心機仲多AE 少少。Meermin硬係因為輔料問題,同面皮關係不大。
屎呢都有分正常一條條健康的,同一劈屎嘅爛屎,咁呢係有分別嘅,當然啦,分別就唔在於味道上(我就一定無興趣知道),但在中醫診症上可以有好大重要性。又或買馬在沙圈見到隻馬屙乜屎都係要考究的,如果唔係輸Q死你。
BTW平有平玩,貴有貴玩我同意,但係平係有個底線係度,平過左某個水位基本上就無乜討論必要,姐係等於西裝,唔通係度討論祥興啲fused咩?討論邊間fused做得好啲?無撚意思架嘛。
咁你個研究對象本體係匹馬而唔係舊屎,舊屎只係一個俾你知道隻馬健唔健康既媒介。

我就無興趣去研究啲屎既,你俾啲馬主貼士我去贏錢我又唔介意
1. 我無多管閒事,討論區本來就係開放討論
2. 我指出平野之問都有高低啫,緊係想搵優勝一方,你就斷言我既想法一定係妄想平野有好野,話我晒時問係垃圾中搵垃圾,唔比我想集思廣益當學里,暗示我無錢買所謂貴價又高質既貨,努力打工搵錢先買得起從而侮辱我,我只係提出問題你就已經引申咗幾樣同原本討論無關既野黎貶低我,總之對平價貨表現出興趣就=唔識貨既傻仔,你從一開始已經曲解我喇
3. 你提出我無錢買唔起唔係人身攻擊?我話你人身功擊=我唔可以攻擊返你?
4.覺得你態度人品有問題,點同另一半相處所以問你係咪溝唔到女,拍拖係長時間相處既,兩樣野點會無關聯
都係個句唔啱傾唔需要嘈落去
1同2我已經費鳩事理你,膠都費事俾。

“你提出我無錢買唔起唔係人身攻擊?我話你人身功擊=我唔可以攻擊返你?” <~ quote it pls

“覺得你態度人品有問題,點同另一半相處所以問你係咪溝唔到女,拍拖係長時間相處既,兩樣野點會無關聯” <~ 講到你好似好撚了解我咁啵令我諗起George Junior飲醉酒ig串啲客有無beautiful wife beautiful life件事

溝唔溝到女同拍唔拍到長拖本身就兩件事黎既,再者閂埋房門兩個人嘅事你外人知條鳩咩? 連呢啲基本野都唔識

你鐘意可以唔出聲,我屌鳩你有我自由,係唔尊重你架喇,咁點?
Btw 注意番時序,係你人身攻擊先架年中都見唔少你啲咁既人,唔好詭辯呀拿
真的無謂嘈落去,因為根本無意思。
每個價位的貨物也有佢哋嘅目標客戶群,每樣事物本來都可加以討論,只是不會人人有興趣吧了。
屌佢呢就我為爽而屌姐

至於下面果幾句,我同你睇法唔同,我就覺得有啲野討論黎係無撚有意義既,有時睇睇下會睇到燥底。
似乎你都係太無聊太得閒,撩交嗌

大家討論唔好傷和氣,大家post 下圖好過,自post 先
對Cheany 著唔夠半年已經殘曬,完全唔錫鞋
唔好嘈啦,打個J出出火啦
呢啲就見人見志啦,存在本身就有其意義,在市場仍可存在正正反映其存在的意義。
物自身的意義是甚麼?人究竟能否了解物自身呢?定我們只是透過表象去嘗試窺探物自身呢?呢啲似乎都唔多適合在西裝帖討論吧?我又回到我上哲學課的mode了
刷下又一條好漢
哲學討論留番學術台啦
Post爛鞋你唔會夠我嚟㗎
千零蚊咪千零蚊質素 人哋又冇話要越級打怪
無謂開多個經典男裝西裝皮鞋皮件平嘢討論區啦

靚唔靚比較嘅啫 未著過CJ EG我都唔覺berwick有幾垃圾 放低左一年再著返行返公司都頂唔住

要教識佢有幾無知 一係就貼圖毒佢 一係就開團購拉人入教

咁我開波講野都唔算好閪姐,都係勸大家唔好咁撚多幻想,千零蚊皮係唔會有好野。

曾經滄海難為水,當你買過千八蚊車仔、五千蚊EG G&G,好難適應依家個價,點會有動力開團
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞