[寒衣入櫳] 經典男裝、西裝、皮鞋、皮件討論區(42)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike

趁Ascot Chang promotion 走咗去造件Oxford Shirt,布用佢地自己啲布,款做button down, box pleat, locker loop
波你老母台狗咩
Cheaney website有時特價都可以二千搞掂
之前想要千幾兩千嘅朋友可以留意下
其實都係需求同追求既分別
如果硬係要將追求嗰套諗法硬推落啲淨係需求嘅人度 其實都無意思 人地仲會心諗你做乜鳩發哂癲

況且其實依家好多新手入嚟問嘢 你睇佢哋嘅口吻 佢哋純粹真係需要一套西裝或者一對皮鞋 一定係價錢行先嫁啦 你同佢再講其他嘢其實都係哂氣 棧自己勞氣

牛神唔好勞氣啦
大學就開始玩bespoke,死好命既人叫人努力啲搵錢先再講。你有咩咁叻?識飲識食識着衫好撚威?本身諗住幫襯下你間Mori,依家真係慳返。笨柒先會努力賺完錢之後幫襯你。
你點着靚衫,點去半島食靚野,生活點上流都好,都係一個冇品嘅毒撚。
死好命?戇鳩少陣好唔好?Mori我本第都係當興趣咁做,用黎推廣下個文化同埋同班shoemaker合作下等佢地有啲額外收入,唔想買咪咪買囉,貪你果幾千蚊咩靠呢壇野食飯我死撚左好耐啦
起了起底,是咪有柒頭開分身?
其實無乜野係有需要,如果自己無要求的話。
Hea 著咪幾好
著得舒服行先,跟住就會研究下款同手工
香港情況肯問都已經少數,無謂趕客

你真係蠢㗎喎,你係要反駁我嘅話應該話你d錢係辛辛苦苦咁賣鞋賣衫咁賺返嚟呀嘛。你依家仲大大聲咁講話當mori係興趣咁做。真係幸福,花咁多時間喺興趣上面。俾你話冇認真賺錢既人隨時朝九晚十咁番緊工。
唔只係西裝同鞋,食又好乜撚都好,樣樣都係當平就等於好等於抵等於性價比,啲客都唔理個quality,做生意既又點會理?

十零年前事但一間燒味鋪啲叉都好食,依家?一係就高級餐廳一係就排晒長龍,普通燒味鋪、茶記連煮個飯都煮唔撚好,舊時食到啲咁既飯?啲地盤佬一早開聲屌老母啦。

依家啲野普遍難食,有啲人話大集團、地產霸權問題,無錯呢啲一定有影響,而且唔細,但有無諗過自己無要求、貪平都係搞到啲餐廳、鋪頭一味頂爛市、係咁cut cost既原兇先?

各行各業,香港人最出名係咩?㩒價囉。
Sor,靠賣衫褲生活我死撚左好耐我點搵錢亦都唔撚關你事,只係笑鳩你柒下柒下唔撚知又鳩噏姐,鳩噏唔洗本。

都係果句,我搞壇野出黎係志在推廣同埋俾啲有心既人一齊玩,你呢啲傻鳩買唔買我唔撚care,明白無?

半年學費連生活費得四皮野機票交租etc.有突自理叫死好命?番屋企摺被啦好嗎?
翻版BB
你穿煲啦!仲話自己係死窮L
天口熱,大家咁好火,去飲杯涼茶下吓火啦!

跟住呢件造,唔知點解覺得個AC個領好似大啲可能係因為Brooks Brothers 完全unlined unfused ,個領會lum 落嚟

可能AC收左貨,洗左之後會好啲(其實都係用soft lining)
四萬蚊好多錢架啦 一星期得幾舊水架咋我
仲講四皮野機票交租......
離地到仆街......

人哋冇閒錢買幾千蚊一對鞋唔代表佢冇努力工作,你有閒錢幾十萬買隻錶亦唔代表你有努力工作。
唔該認真諗下你憑咩可以嫌人窮。
俾你串冇努力搵錢既人分分鐘仲還緊學債。你就繼續覺得十年前四萬蚊好撚少錢。
一學期學費+半年生活費+來回機票+交租
半年一次屋企只俾我四萬蚊,當年來回機票3k
每個月我只有約6千蚊,交埋租我仲有幾多剩?

你個腦係唔撚係short撚左?

我有邊一句嫌過人窮?我只係講,依家無咪俾心機搵多啲,多啲筆直再買。請問邊忽有一個字嫌過人窮?閱讀理解有問題就麻煩你練下啲中文唔好衝出黎柒
BB unfused 不過好似有lined,我記得拆開過睇
我記得一星期有一百美金
半年四萬,買完機票剩36xxx,每月平均6千鬆啲,交租無左3k(我住劏房),買埋書我一個月得番2千唔夠港幣,最窮果期一日洗九蚊台紙(即港紙2.5唔夠),當年一兌四。

咁撚樣叫唔少錢?忽撚左呀你?
我連番一個月兩千都唔知有無,如果係一個月四皮任我洗我洗撚出去打工、炒FX同開始做生意咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞