《有一日,我同拍拖十年嘅佢講分手。》/《初戀3650天》

980 回覆
170 Like 8 Dislike
頂我同我條女都係食餐同staycation算
星期日要推
推推
推推
推推推推
見ig有po 過黎推一推
推推
星期日要推
推一推
推一推
push
終於追到live
抱抱jessie 都抱抱james
有時可能唔係一個人啱另一個人錯
只係當時嘅大家嘅諗法唔同 又從來冇表達過
多謝樓主令我諗起好多回憶
多謝你地嘅留言,每一個我都有仔細睇,包括話Jessie嘅,同替Jessie感到難過嘅,人都有兩面,Jessie 同 James係,大家都係,希望大家睇完個故事,得到反思之餘,都識得體諒你地嘅另一半嘅不完美,因為同一時間佢其實都包容緊你,但佢無離開到,我心目中嘅真愛大概就係咁:接受大家嘅不完美,甚至連對方嘅不完美都愛。人生嘅路崎嶇難行,互相扶持唔會令條路易變得平坦,但當兩個人傾吓計,鬧吓交咁行,你會發現唔覺唔覺就行咗一大截,並唔係因為條路好易行,係身邊一直有佢陪住你,撐住你。

個故事黎到依家其實大家都諗到個前因後果,最後Jessie無法理解都無法再忍受James嘅態度而提出咗分手,James都覺得好攰無挽留,依個就係嗰陣嘅結局。再寫落去都係差唔多,加上最近真係太忙,斷太耐無寫,大家都追得辛苦,所以依個故黎到依到我唔會再詳細寫落去。

不過我會係ig繼續間唔鐘用短篇嘅方式繼續寫jessie同james,似抒情多過似寫故,無咁需要諗個故事性,我會輕鬆啲易啲寫埋落去。大家有興趣可以去睇,我都會落返個tag方便大家睇。

如果有時間(希望未來終有一日會有),我會接受你地嘅提議試吓寫吓其他類型嘅故,但短時間內都無乜可能,要暫別吓連登

多謝你地到後期推文仲密過我更文都仲係到,得闃去IG搵吓我傾吓都得架(唔介意我覆得比較慢),遲啲出新故再見!
加油Jessie
好啦 遲啲再見
因為見到呢個post而追反前兩集
真係好好睇 睇到一齊為jessie心痛 會好想鬧阿James
好想知最後Jessie到底仲係唔係同James 一齊
如果係 都好想Jessie可以幸福
Jessieig見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞