《有一日,我同拍拖十年嘅佢講分手。》/《初戀3650天》

980 回覆
170 Like 8 Dislike
最新呢節一路聽住楊宗緯首人質真係越睇越心up..
唔夾真係令大家都辛苦
仲要其中一邊受唔住引誘
互相咁磨法 只會到最後兩敗俱傷
相處既問題唔係剩係夠愛就解決到
Jessie 只係以自己以為對 James 好嘅方式對佢,都唔了解James真係想要啲咩
許廷鏗首我們與愛的距離講得好中
同女朋友講電話就唔得
同條無關痛癢嘅女就可以日日傾同一齊食飯
點解喎
推推
咪就係
新鮮感咪咩都得
唔係話唔可以有朋友
我相信James同K哥佢哋日日傾Jessie都唔會嬲
但係唔係好似呢隻candy咁識咗冇幾耐就話係朋友囉 同事就普通同事啦
好想知James衰咗咁多次變浦儀未 未嘅不如我幫佢
James咁衝動
作為一個投資白痴 我只會買債券

有事要出聲㗎嘛 James咁樣Jessie都唔會知佢有咩難處
又要話人唔體諒 又唔同人講自己發生咩事 次次都係咁
https://m.youtube.com/watch?v=1NizXgCG1OY&feature=youtu.be
「相愛變成猜忌懷疑的爛遊戲」

其實依五年黎Jessie幾乎都無提起過之前件事,
雖然有時會不安,但依然選擇相信,
就係唔想變到歌詞咁
聽完你講去咗聽,中
James最鍾意將所有野都收收埋埋
點解要咁喎
佢都係咁樣 淨係自己收埋
新手買bitcoin輸到褲都甩
唔係呢個問題 James輸左咁多錢唔通仲要同Jessie講咩
唔通同佢話 我買bitcoin輸曬啲錢啊 以後冇錢同你出街
James唔同Jessie分享咁多自己既野
係咪覺得Jessie未必想聽
睇左文咁耐 覺得佢地兩個既溝通好似好表面咁
除左中學個陣Jessie講自己屋企既事
平時好似Jessie主導哂
唔滿意就嬲 發脾氣等James發現
當James覺得工事好煩 Jessie好似冇開導佢
剩係叫佢掉低啲野唔好理啦 你放假架嘛
跟住繼續做自己想做既野
睇住呢個故成日都會反省自己係咪都會咁做
推推推推推
啱呀 同女朋友講電話就chur wts交代幾句就攰
普通同事又日日wts 講下今日做過乜又好精神架
推推
Lm
推推
認同!思想上根本唔同頻 次次睇親佢地個故最sweet都只係好表面既野 細心留意的話其實大家都冇互相分擔心事 只係停留係聽既層面 然後再用吃喝玩樂帶過 冇真正解決到個問題 有時唸如果一對情侶真係咁 做朋友唔係開心啲(?)

James唔想講咁多可能只係唔想令Jessie失望/唔開心 可能本身男人都唔鐘意流露自己軟弱既一面掛 而且Jessie本身又冇乜安全感 不知不覺chur親人地啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞