年輕人不愛 Android 手機!研調:9 成都想換 iPhone

485 回覆
167 Like 181 Dislike
但android機真心冇咁襟用,好快就好lag到頂唔順
我唔信你冇買過非正版iPhone 配件
2021仲講lag 120hz 用過未
啲apps用上手真係冇iOS咁smooth. 就我自己user experience黎計,可能未用過啲靚嘅android機
買過非正版
唔等於買過非正版就唔想再要正版
120Hz只係螢幕刷新率,但想請問而家d android機會唔會用兩年後就開始運行上都lag? 例如開個普通app, switch畫面都會窒一窒?用咗兩年iphone下部想轉android
以為講緊Motorola
被80 90 00後放棄既一代
美國年輕人仲中意玩抖音添抖音就係潮流
無可否認有啲apps真係得ios暫時有
但作為索尼死忠 點都會買sony
抖音當然係美國後生仔嘅潮流所以你想表達啲咩?

仲有買電話都要計保值,窮閪來
部sharp r2 compact 仲用緊 上到android 10 都仲好順
遲下好似仲有得上an 11
真,窮撚用iphone真係好肉酸
跟住貪平去啲黑店維修,換做支那垃圾mon
墮手
Android真係難用
有正常想話邊個想用on9電話
中小學一定係想要iphone多d
iphone貴老豆老母唔買, 就買cheap an機
搞到中小學覺得 an機=cheap
同fb d五毛同樣質素你唔同立場 你就係低人一等
從未用過iphone
阿豬阿狗都用iphone嘅年代
答佢所有用android既方法
你唔得咩?啊!唔記得你係用iOS
雖然係真,apple更是一間仆街公司
但 google現在比 apple. 更含家產

兩難局面

用 iphone同大陸傻閪一樣,通常分公類人
無個人風格
潮流撚原來係蠢比人呃(揾女揾呢 d一流)
羊群井底
輕度弱智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞