年輕人不愛 Android 手機!研調:9 成都想換 iPhone

485 回覆
167 Like 181 Dislike
好合理
moto死忠,只愛moto
用IPHONE 的智障比例肯定比用三星既高
Netflix多過YouTube
代表淨係要貴
打少陣飛機啦ifandog
利申iphone samsung雙持
依家用緊邊部? MOTO G8 定 G9?
見連登仔大力猛推pixel, 咪入左部3a xl黎玩下,但係黃mon
準備想換moto g100
咁雙修 iphone同 samsung點計? 大把人係咁
核電機
但係成200g 好撚墮手
大陸機冇人屌喇?
即係年輕人唔鍾意玩 Widget 刷 ROM 遮
Airdrop
我正副都係iphone
最弊班友成撚日問我點過野落電腦,電腦點過野落電話
又用班啲濕鳩強國itool之後又話已經用唔到
跟住又無啦啦開左個殘廢mode係到讀野 unlock唔到部機

問我an撚把撚咩
an機都好多人唔玩widget(用≠玩)同root機啦

其實邊有咁多深入理由

iPhone唔似an機年年大改外形,所以配件選擇多,款式又靚,加上Apple branding夠勁,iOS個UI又靚,簡單講iPhone就係潮流
站係developer角度
應該用andorid機, 開發ios apps好貴
我都想要 但等唔切 換咗12pro
呢幾年用android 都冇再root 機同刷Ron
果然係iphone入面弱智用家
8成加剩低1成
iphone我認同幾方便但用落始終唔鍾意
iOS啲功能都完整到冇乜人要jailbreak,何況著重customization 同自由度嘅android
iPhone唔方便down av
但容易 main
ios搞好單手操作同touch id先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞