年輕人不愛 Android 手機!研調:9 成都想換 iPhone

485 回覆
167 Like 181 Dislike
iphone. 日日 ff 都無既野
wiget係常用工具,唔係用黎玩
唔係下下要拆個icon出嚟再撳入去先至叫做app

仲講刷 rom? 師兄你啱啱放監出嚟呀?
定係沉醉喺iphone嘅世界十年
唔夠人講就話人地 fb, 話埋人地 5 毛 ig啦不如
唔係呀, xxx同鄉會抽獎禮物係華為mate 20 pro
ios6或之前ui就真係靚
宜家
Pixel 3a
行緊最新os
仲係好順
Android死忠!!!
只講一樣功能去比an機有好多都勁過iPhone, 但平均功能分唔計加埋Branding呢樣嘢iPhone 暫時都係最高分。
另外二手市場個價企得最穩陣又係得iPhone.
Airdrop
iphone冇曬優勢啦俾d死忠自己慢慢玩
宜家99%港女屋企電腦都冇
應該冇呢d問題
年輕人邊甘有錢買,一部都7000
年輕人,人做我做,一定要跟風,明既
通常有部macbook 拎去starfuck用
唔係掛, 以前我老母用samsung 勁撚多問題
煩到我, 跟住買iphone比佢, 幾年冇煩過我
老豆老母一定係扮孝順買iphone比佢唔洗煩, 再幫佢整埋icloud無痛backup
廢老一定唔識backup又唔會有電腦插線backup(一定冇可能)
99%唔識用 
兩個平台既賣點都唔同 點比較..
共青團擁護黨一樣
無撚腦
macbook又係
unlock個system preferences都唔識
買部皮幾野嘅機齋睇Youtube
apple勁在搶到呢班智障客群market
Air 唔洗皮幾野
抵過買iPhone
識有條女 18K買部16吋Macbook Pro
剩係用嚟睇片煲劇
問佢點解唔買Air
屌 佢話嫌Mon唔夠大
一部Iphone 都冇買過
pixel 4a好食電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞