年輕人不愛 Android 手機!研調:9 成都想換 iPhone

485 回覆
167 Like 181 Dislike
其實有toggle
你真係白卡到冇人有呀三叔狗

唔好唔記得係你講先用家體驗先最重要, 之後自己起勢咁去搵啲陳年data sheet 成個白痴咁打飛機

人地同你講logic 講辯論你話"唔知做乜7"
人地同你講system under the hook 你講用家體驗係最重要, 唔理system 入面
結果人地話trade off 係為咗core user experience 做得好你就話"用家體驗咪又係你班idog打飛機"

完全老人痴呆到唔記得咗當初係你自己話用家驗體先重要

最後仲拎Android market share 嚟打飛機完全忽視#1 既議題
咁請教下
thank you!
我意思係Android APK management 同Android system per-app cellular data toggle

之前呢度有人post 我搵過下發覺自己部Samsung S10 都冇一定要裝3rd party app 先做到
自膠我無睇context以為你講ios
我都自膠,棒打樓上條白卡三叔狗咁耐阻住你睇post
Sorry
我做土木工程
基本除左adobe之外所有modelling software都係windows based
原來用家體驗係用#1個數據做指標
難怪既 idog淨係睇到自己想睇既野
即係係m記入面問人會唔會食m記就係指標

反而客觀反映事實既全球market share就係打飛機
指鹿為馬係勁既
連人地用咩機都要比你屈埋
叫idog真係實至名歸
ok you win
咪就係你呢啲人影衰晒用Android 嘅人
iphone除咗clubhouse之外仲有乜優勢??
講開又講
有時啲app得iPhone先有/優先有
都幾推動到啲人想買iPhone多啲
都係嘅
開咗慳電mode,仲有咩方法慳電
唔想轉
adaptive battery開左未?digital wellbeing都要閂
有得clubhouse 暫時獨佔即係會有其他暫時獨佔
試過屎忽痕轉iPhone 8
結果頂唔順 死死氣轉番android
只用iPhone & Pixel
Apple says iMessage on Android ‘will hurt us more than help us’
https://www.theverge.com/2021/4/9/22375128/apple-imessage-android-ecosystem-lock-in-epic-games-filings-app-store-dispute
內文標題:“IMESSAGE ON ANDROID WOULD SIMPLY SERVE TO REMOVE [AN] OBSTACLE TO IPHONE FAMILIES GIVING THEIR KIDS ANDROID PHONES”
Civilization VI 獨佔 3年
呢班 apple觀音兵,一講用家體驗,marketing, 唔係佢地識既範疇,就會推一大堆毒撚技術火星語言出黎,跳晒錶
下 我想轉番用an機😖 不過我都唔年輕了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞