年輕人不愛 Android 手機!研調:9 成都想換 iPhone

485 回覆
167 Like 181 Dislike
咁又點 蘋果就係咁多人買咁多人用
現為Note10+用家 錯過咗s21預售優惠,依家掙扎緊應該依家買s21u,定等到2022年2月先買s22u
小米機玩原神一早俾人踢爆會自己私下降畫質,大陸極客灣仲用最原始數狗牙方法證明俾米粉睇

不過條片能耗比都係 A14最好
咪講左
講架構A系SOC領先ARM公版至少一至兩代
講製程TSMC 7nm 係勁過 三星 5nm ,而Apple 係用緊用TSMC 5nm
所以加埋兩代差距已經唔算誇張

我都成日屌Apple iPhone Pro 機個Spec 唔夠進取
應該 比粒4firestorm 4 icestorm 「降頻M1」入去展示下真正實力差距
如果 4+4 就唔只兩代差距
root機, 刷rom, lucky patcher
的確係窮人先諗9廿幾個方法唔洗比錢

iPhone用家想玩咩game就直接買no ads VIP, 全部都係可以用錢解決既問題

洗好似我咁patch個apk搞到佢冇ads,又改佢簽名檔等佢以為我冇改過,又或者send返個假feed back比隻app等佢以為我課左金

窮人真係廢過有錢人好多
如果實際你應該用各種跑分software比較CPU GPU power,
而唔係一個iOS android 高畫質 都顯示緊唔同野既Game 去比較
Single Core GeekBench Benchmarks
S888 只係好過 A11少少
冇一部an 有12mini size

手焦進化 sor
我都想高通三星俾到壓力Apple 等佢出下力落iPhone iPad SOC到

但佢哋真係俾唔到

上年出A12落袋底iPad都要仲可以用佢笑android tablet 就知完全無壓力
S888最高分數 1011
A12最低分數 1105

都2021年啦,仲真多工假多工
single core multi core 唔係咁解架
4a都食
呢度有geekerwan嘅跑分benchmark

https://www.socpk.com
果一千幾百邊個比唔起呀
問題係值唔值得比
即係你買枝裝水有人買幾蚊一枝有人買幾十蚊一枝
我就睇唔出功能上有乜分別
貴既位係邊

問題係買貴果班以為痾篤尿會香啲係度打飛機先on9麻
玩得root機刷rom既大部份都係為興趣
享受自由度
有iphone邊個想用android
4a算慳電啦 用一日唔太難
你睇下極客灣A14, SD888 review 先喇
呢啲半桶水既review 好多嘢都冇測到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞