年輕人不愛 Android 手機!研調:9 成都想換 iPhone

485 回覆
167 Like 181 Dislike
事實係難聽
未見過廿三十歲正常樣嘅人用an機
an俠:用apple野全部智障,用an機先係天才
笑撚咗
我覺得有得換好多殼都係一大原因
只能証明年輕人頭腦簡單,之所以會追星同做埋d on 9 野
認同
哈哈!
但Android 機遇上相容性問題的話會好麻煩,有啲bug 淨係會喺某部機出現,而其他機係完全reproduce 唔到,令debug 過程有時會好麻煩。相對之下iOS 唔會有啲咁濕鳩嘅問題出現
幾年前已經有新聞,日本中學生唔用iPhone被排擠,攪到D家長寧願買二手iPhone 俾仔女,都唔買新安卓。
不嬲 睇個人既姐
冇 淨係某啲app
Android 有 iPhone 冇 我已經唔拎iPhone 做日常用
但iPhone 會做一啲銀行嘅嘢

雙修咗六七年
我又唔覺得iPhone 差
但覺要捨其一 我會留android
有時出街都見有毒撚縮吓縮吓用iPhone
可能喺連登啲idog黎
見親用到個mon爆哂都無錢換果啲都係iphone
重有一成係唔用或者3310
但係我覺得pixel好正

不過依家啲新機全部都成萬銀
可能因為咁所以幾年前都多轉iPhone
感覺個一萬蚊買個牌子都值啲

但又好搞笑呢排又多人轉android
所以屌你雙修啦有乜好屌
用部手機都要批鬥
仲有戇撚鳩鳩換咗機都帶兩部iPhone出街
叉電線又爛撚哂

有啲就日日倒水電都唔換機
仲要自我感覺良好,成隻奴隸咁

啲錢拎哂黎買手機殼呀你地識條撚咩
中意比錢唔中意睇廣告都唔得
都唔關垃唔垃圾事嘅
你見抖音咁垃圾都大把iphone美國青少年玩就知
iphone無samsung咁好用喎,淨係有dual messenger 都夠
無每代換iphone,又無換android,啫係點?
老實講手機界Apple個龍頭位仲有排都未完
最起碼每年各大小公司春茗啲抽獎禮物都仲係apple產品
呢個就係Apple eco system 實力

唔好話美國,香港都係咁,學校E learning 應該99% 都係用iPad
然後已經半隻腳入咗eco system到,
再見到啲friend 直接airdrop 過野自己無份,

好自然佢地下部機就係iPhone。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞