年輕人不愛 Android 手機!研調:9 成都想換 iPhone

485 回覆
167 Like 181 Dislike
乜android淨係得三星架咩?
成日話三星狗真係唔知你話邊個

係喎唔記得咗idog ios冇得選擇添
係呀真係冇你咁猛料用部電話可以用到自欺欺人
因為我針對既衹係你條三星賤狗囉 俾人叫咗三星狗咁耐先醒起自己角色呀?
你真係好蠢 "IT 白痴"
針你老母咩傻閪
人地用咩機都未知就係到吠
你就唔同啦 一定係idog
阿智障傻閪, 我屌咗你條三星狗咁耐, 你唔認一早唔認咗喇
仲成個鈍胎咁隔咁多個回覆先醒起自己狗主
正咩如姐你都on9
實際功能有用過亦都好有用
請問邊個位打飛機
重覆人啲point當自己好有point
唔似你基本功能都冇仲可以係度做護主狗周街吠
畀錢買部機唔係買功能唔通好似你咁戇鳩走去買品牌咩
多功能過你所以高分過你請問有咩錯覺
冇錯, lag 機都好有用
連基本功能都殘廢仲可以係度做護主三星狗周街吠

一早話咗mock 咗你好耐
因為你真係好蠢好戇鳩幾乎你講既嘢可以都用返嚟屌返自己
你真係IQ < 90
我義教下你, 屌醒下你條三星護主犬

就算2部機有同一功能都會有分做得好同做得唔好既分別
而唔係非黑即白話大家都有就打和

開始亂吠啦喎
唔好執人口水尾當回左啦
搬字過紙唔代表你有道理㗎
係囉android機咁lag點解idog market share低到咁呀
自欺欺人真係好可鄰
最慘你係連大家有打和嘅機會都冇呢
因為你直頭冇得用呀傻狗
你真係蠢撚到連mock 係點解, 咩叫回力鏢都唔知

BTW 上面教咗你個分數問題喇, 我個解釋會唔會太抽象難明呀?
仲駛唔駛舉個實例幫你理解呀?
同你條三星傻狗解釋咗咁耐第三代widget 你講竟然話冇得用?

另外冇錯呀, 冇JVM 同lag 機, 呢方面拎唔到負分呀三星蠢狗
好事
唔會整高晒啲價
到再要換電話事唔使咁貴
你鍾意講當年咪同你講囉
唔好話我鞭你屍
你咪自己睇睇當年ios有幾落後
https://lifehacker.com/top-10-awesome-android-features-that-the-iphone-doesnt-5801862
當年你直頭冇得用呀
傻狗

答左market share點解大輸先spin啦傻閪
係咪又要答窮人多呀
竟然拎2011 年既Android 幫自己鞭屍 同人講先進
阿三星狗真係搬石頭搬到自己傻咗, 自打你嘴巴既回力鏢都唔夠你玩喇, 家下要玩石頭

呢度就唔展開點解2011 年Android 唔好喇, 以你牛皮燈籠既理解力又係一匹布
副機iPhone xs max
主機s21 ultra

各有各好,我覺得唔洗去定型an機就廢老,iphone先王道。情況好似你鍾意食譚仔,我鍾意食3哥咁。咁都好屌?
咁你咪搵下而家既料鞭下android囉
怕你搵唔到咋
過咗咁多年先至喺功能同機能上追到android仲咁大聲吠
market share又大輸
搵當年就係話緊畀你聽有啲好基本嘅功能an機用咗好多年
ios仲食緊西北風呀傻狗
真係唔知你哪裏來的自信喺度聲大大
無可否認 😂打機真係iphone贏
利申:s21 ultra + xs max用家
我都雙修,估唔到咁都有人屌
其實你小學畢業未
講埋啲野幼撚稚到傻
我就係見你講三星狗好似精闢咁咪話你知囉
idog真係淨係識單向思維
“咦佢用an幾喎一定係三星狗啦”
An機好易lag,但我自己覺得An機(其實係Samsung)好襟跌
之前用iPhone,因為自己都幾容易跣手跌部機落地,連埋殼用咗兩年幾,就有一邊鬆咗搞到enter制嗰邊用唔到
自己又唔想拎去整,所以就直接換番Samsung
反而自己啲Samsung機嘅壽命平均都有三年半而且大多數係因為個電池壞咗我又懶得去配嚟換而我跌佢哋落地嘅次數係平均每日兩次左右

不過真係好易Lag
如果唔係真係要用到Macbook Pro嘅功能/好執着畫質靚唔靚嗰啲,Macbook Pro係廢㗎
尤其讀電子工程,千祈唔好買Macbook Pro
啲Software十件有十件都冇mac os份

不過用macbook pro睇片又真係幾正嘅
唔好hang機住先啦
我全部出發點都係用家角度最實際
唔似你又要講始祖又邊個抄人
最重要果樣有冇得用又唔敢講
比完錢以為自己做埋Developer
貴又貴過人功能又少過人都仲要做護主犬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞