年輕人不愛 Android 手機!研調:9 成都想換 iPhone

485 回覆
167 Like 181 Dislike
Files app 一早可以browse local file, 甚至mount network drive, USB drive
Onedrive, dropbox 甚至Terminus 都可以整合落Files app 係其中一個tab

香港地吹奏IT 唔覺得羞家你真係第一人, 呢2隻英文夾埋講出黎都作嘔
再細部D 睇youtube片都感覺差
Zony大法好~
用慣日系野就唔想掂泡菜貨同Apple貨
不過好想新機機身條邊變返做正方形同埋旗艦機有返3.5插頭
Xperia Z5 Premium>Xperia 1既路過~
咁你咪直接抽求其一個app底下既所有local folders and files黎睇睇囉
睇下攞唔攞到出嚟
app data 佢自己manage, 所以唔駛煩清唔清得乾淨
app developer 可以自己決定駛唔駛開個user accessible local folder
例如Goodnotes, Notability, nPlayer 會有local folder 俾用家自己玩
品牌問題  其實 M額好柒.
重有iCloud個Web client , 同Dropbox google drive哩啲真係分別唔大
智障未必,但自視過高可能性高啲
曾經有次換咗新機(Android), 用iphone同事問幾銀. 佢聽完機價答"原來Android都有貴機?我以為Apple先會貴" 真心膠果隻

利申: 曾經用過Apple, 後來轉Andriod
iDog全面進場
又唔好倒因為果 初時WhatsApp根本無得同iMessage鬥 一嚟8蚊月費二嚟美國carrier sms免費 三嚟iPhone銷量從來領先
到宜家個user base都係無乜incentive轉會
派傑投資公司(Piper Sandler)每半年會針對美國青少年的消費傾向進行調查,於最新一份報告指出,在統計超過 7,000 名受訪者後,蘋果 iPhone 受到青睞的比例,再度創下新高。

美國流行用iMessage 同埋Facetime 唔似香港全部用whatsapp
所以轉會就會好麻煩
又唔好倒因為果 初時WhatsApp根本無得同iMessage鬥 一嚟8蚊月費二嚟美國carrier sms免費 三嚟iPhone銷量從來領先
到宜家個user base都係無乜incentive轉會
依啲係有錢任性嘅玩法啫
咁係佢無知多d
美國iMessage都好多人用
然後用android嘅green bubble text就好似比人杯咗出嚟咁
聽歌既話,鍾意以前Sony Ericsson.
12 pro 轉 s21 ultra 開心使用中
做唔到就總係有籍口
關咩乾唔乾淨事
會夠有完整 Browse權限知道乾唔乾淨咩
想問而家仲係咪入隻歌都要itunes架?
仲有144hz mon都玩左成年有多
又幾時先吱到出黎
想知點解用咗幾個月就轉
就係部電話都垃圾到可以講到咁
我都唔想講野咁直接,但係我唔想講大話呃巴打,講事實
都話大陸人同傻閪用多,香港 d.呀婆咁撚醒點會用i瘋
iphone都有好處,咁撚重當練下手力
iphone係比弱智用既話,sony就係專 for食環處用

peter: 有部 sony係地下
mary : 等我 call食環處處理左 d.垃圾先, 污染環境呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞