年輕人不愛 Android 手機!研調:9 成都想換 iPhone

485 回覆
167 Like 181 Dislike
仲要用一隻已經畫質有分別到通曬天 Game 做 「Test」
無論Win/Mac, 個光環都唔係Google Android 呢個Java 相機系統既
人地2001 年先出paper
Windows Sidebar will be available to Beta testers around the Windows Vista Beta 2 timeframe (later this year).

但直到Vista Beta 2 先開始有, 而Vista 2006 年11月先發佈, timeline 上已經遲過2005 年4月發佈既macOS Tiger, 再者咁都有得俾你拎Microsoft 光環幫Google 打飛機?
samsung dog真係最鍾意逆向打飛機

另外我話咗iOS 14 Widget 已經去到第三代, 你大鄉里以為iOS 啱啱先出咗個widget 功能? 呢個係widget 功能更新可以同macOS 一齊share 咋. 用返你句嘔心既term: 你IT 白痴就唔好獻世喇

都係嗰句, 如果你覺得軟件更新 (widget 3.0) 等幾年都值得你打飛機既, 先天缺憾Android Java virtual machine 夠你陽萎足一世
睇圖表都要問邊度,咁你睇片啦
https://youtu.be/kjjyeUnpd-Q
你有留心睇係唔錯, 但更重要係你知唔知Snapdragon 865 係720p 畫質, SD888 係6百幾p 畫質
連畫質同resolution 都唔同
斷估你測display card 唔會同一隻game 用唔同settings 去比較掛?

而且佢結論係, iOS 要調低原神畫質先會同Android 最高畫質一樣, 同時再用iPhone low power mode 去跑已經贏咗同畫質既Android 仲可以保持到穩定60FPS
米王

但雙修得罪你?
iOS files system煩過西又唔講?用得Android都係想有返貼近PC體驗同用法,仲有Pro咗兩年嘅iPhone相機乜柒嘢手動mode都未有,pro係邊?
用緊12ProMax覆你呀!
widget其實iOS8 用today extension已經有,只係冇得搬出home screen

最新iOS14嘅widget反而廢咗,得返URL api,變成一個放大版嘅app icon,冇得整成有互動嘅mini app,整唔到計數機或者VPN開關掣,股市app本來可以直接互動揀顯示實數定%,最慘係Apple仲要cut走舊嘅today extension widget
我又冇話廢過
當年第一代iPad Pro 12.9”幾多大媽買嚟煲劇
有諗過轉iPhone
但真係適應唔到
Exynos 2100 vs Snapdragon 888 vs Kirin 9000 vs A14 GAME Test
https://lih.kg/gCyjkT
#3 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
引用:

點解啲人咁鍾意拎垃圾optimiaztion嘅原神嚟測效能
2021年嘅遊戲仲只係主力食單核
an機同iPhone畫質同resolution都有差距
an機一律鎖720p,iPhone就675p~800p
an機開最高畫質都低iPhone一階
得啦得啦,S888 應該可以勁過A12, 畢業新U會支援好啲
不過一粒flagship soc 咁辛苦先勁過兩年前soc 少少好威咩?
USB直連
因為拎隻大食game嚟試都過到關先代表粒SoC勁
最早期geekerwan係用一隻超大食單機game測,可以用客製化嘅固定resolution

原神畫質、resolution都唔同,測試完嘅結果有咩用
An 高畫質< iOS 高畫質

小米仲會改弱畫面令fps 維持到
隻game冇電話跑得到60fps

Switch & A12z效能去到邊?Switch CPU效能廢過iPhone 5s,GPU效能等於iPhone 7
https://lih.kg/2116476
華為都會

[為所欲為] 華為mate30被指動態降低遊戲解析度,遊戲性能測試數據全部作廢
https://lih.kg/1666906
如果你認為得啲連1/3都冇既邊皮功能係等於有既話
先分左widget同launcher既分別先啦
係D無聊人永遠中意將兩樣野對立,攻擊對方既用家
邊部電話好D跟本就無答案,自己用落順手咪得囉,嘈黎無意思
我明明幫緊佢,點知佢睇都唔睇就話邊度

不過比起鬥peak效能,我更著重細核心嘅對比,因為唔打機剪片,絕大部份時間都係用緊慳電細核心,an機soc最垃圾都係細核架構,a55已經用咗4年,A14嘅細核心效能足足係公版A55嘅5倍,呢度唔止落後2代

an機仲要加個中核心去補救返個超弱嘅細核心效能,只要arm公版唔更新就繼續食屎,好似話今年會更新
呢部我係第一部an機,用到粒的黑色,跟手轉左iphone,用到而家未轉過會
所以個問題係有冇得用囉
你而家係度自打嘴巴你知唔知呀
所以你係度講始祖托呀
講timeline你不如講first smartphone
都冇你idog份啦
我講widget係表達緊android 2010用緊widget你ios仲食緊西北風
你就走去講始祖仲要講錯
跟住又吹到用windows幫android囉光環
真係唔知你係咪個腦裝屎

另外tldr
廢話就唔使長期篇大論啦
就當你ios8有個所謂widget同launcher其實有乜分別

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞