年輕人不愛 Android 手機!研調:9 成都想換 iPhone

485 回覆
167 Like 181 Dislike
launcher 衹係一個desktop environment GUI, relative to command line interface (CLI)
同時佢亦係某廠叫法, 亦有其他廠叫springboard

你想討論前定義咗widget 先係可以, 但咁衹係將個話題不停拖長
i phone個相薄到而家仲係咁亂
用部電話姐
咁都好爭,真係唔撚明
1. 我始祖冇講錯, Windows 叫5年時間由寫paper 直到有成品. 唔通mac 就唔駛時間就拎到Tiger 既widget 出黎?

2. 你的確係用其他OS 既發明黎幫Android 打飛機

3. 人地2000年初甚至之前 (用你個logic, 要研發階段開始計既) 開始研發iPad (而iPad 係早過iPhone 開始研發既) 已經用緊個正正經經既language 去寫mobile OS, 你去到2021 年仲無止境用Java virtual machine 食緊西北風

真係唔知你係咪食得多西北風個腦裝屎
咁你ios2010個widget係邊呀
不停spin廢話
同埋佢大食其實係optimization廢
2020年,仲有developer用CPU通用運算嚟堆畫質,CPU intensive之餘仲要係單核ultilization

同樣geekerwan測試(冇upload上YouTube)
an機單核廢,佢CPU intensive食單核,搞到樽頸係CPU度, 845嘅gpu只係食到67%而且降畫質只提升好少fps

因為macOS 已經有, iOS = macOS mobile port
2010 年電話得個512MB ram 就唔port 埋呢個功能過去咋

不停spin廢話
依家apple a14 已經係arm 公板a77 80%水準 大概x-1 70%水準
你都cls
做咪做iphonedog做到變智障
咁開發mac果刻係咪等於有ios
你都cls
做咪做samsung dog做到變智障

macOS 既發明, macOS 既功能, 人地operating system developer 決定幾時移植其中一個功能去mobile iOS 關你個IT白痴咩事?
幾時輪到你呢種logic 既人去指指點點
唔好獻世喇
垃圾An機點出都仲係咁柒 成部玩具電話咁 好心死埋一二邊啦 又柒又膠,雖然an機冇notch咁濟同埋又120hz 但係咁又點?iPhone都係大撚把人買 銷量最高
之前都有班on9話iPad 用到mouse 係抄三星

完全唔想理
一睇知你係an機打手摟屌
iphonedog: 係呀我冇得用呀關你撚事
用到同用唔到都唔識分

而且你啲反應真係好白痴
去到而家都唔知我句句mock 緊你

samsung dog: 係呀我呢世人淨係可以用低效率既Java virtual machine 關你撚事
你答左未姐

咁開發mac果刻係咪等於有ios?
你真係好白痴, 完全理解唔到咩叫移植

另外你答左未啫
做乜開發咗十幾年仲係用緊java ?
其實Widget就算唔計電腦system淨係計smartphone 先有都唔係android 第一個有

Android 一開始功能只係將各大system 左抄右抄拼貼出嚟既科學怪人os

將android 功能當原創係笑話
Gesture 哩樣野webos 行得太前
想問下你邊度睇到有人話“原創”
想拉位入都入靚少少啦
Android 點都佢都唔介意既
佢衹係鐘意Samsung 愛屋及烏同埋佢部電話要要泊Google 碼頭先幫Google Android 拎credit 啫
咁咪又係抄功課
抄早啲有分加?
有冇An狗肯屌下我
原來係Samsung fanboy 唔怪得對無腦抄襲無意見
極客灣soc排行榜
https://www.socpk.com/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞