年輕人不愛 Android 手機!研調:9 成都想換 iPhone

485 回覆
167 Like 181 Dislike
iphone轉咗用s21u
突然覺得iphone好老土
i狗得返呢樣野可以吹
所以好合理
呢個post 好多Android死忠唔肯面對現實

日常生活真係愈黎愈少人用android得返班濕鳩師奶 地盤廢中同d奇形怪狀毒撚係android死忠見親正常少少既人9成都係用iphone
而家好多濕鳩師奶都用iphone 12架喇
根本高中價機已經apple稱霸

低價機Apple先唔會同你玩紅海賤賣
雙修撚路過
雖然用緊iphone ipad, 但都有用pixel機副機

但個心越來越想轉去pixel 做主
A14勁過三星高通兩代
I狗得返呢樣可以吹

M1 max逼到intel ms出海量廣告維穩
I狗得返呢樣可以吹

全球銷量top10 5部iPhone 其他全部賤價android
I狗得返呢樣可以吹

Apple apps store 營利兩倍play store
I狗得返呢樣可以吹

世界最好賣tablet=iPad
I狗得返呢樣可以吹

世界最好賣smartwatch=Apple Watch
I狗得返呢樣可以吹

Apple 私隱政策逼到Facebook Google 讓步
I狗得返呢樣可以吹

究竟點先叫多過一樣?
i 狗 打咁大篇野都唔想反駁得返logo 呢個事實
要幾窮嘅人先會無能力買晒兩邊
傻嘅先會陪啲引戰狗喺度癲
貧窮限制了
派傑投資公司(Piper Sandler)每半年會針對美國青少年的消費傾向進行調查,於最新一份報告指出,在統計超過 7,000 名受訪者後,蘋果 iPhone 受到青睞的比例,再度創下新高。

美國流行用iMessage 同埋Facetime 唔似香港全部用whatsapp
所以轉會就會好麻煩
日本有新聞講當地啲學生專登唔用跨平台既LINE用iMessage
排擠啲Android 友
完全唔明 iPhone = 唔用就係 out
Android = 師奶阿叔用
定係 smartphone 令人諗嘢都變得咁弱X 同片面?
條formula 係(1+samsung 加IQ既比例) * (1- iphone 減IQ 既比例)
冇錯, 正路都唔會有developer 想駛錢落搵食工具
始終app store 搵唔到錢
你去Samsung維修中心睇吓咩人多
佢地識條春咩
iphonedog 一係蠢個閪(IT白痴)
一係就懶過閪(乜嘢功能都話唔需要)
2021仲係度吹奏個overpriced封閉系統
淨係想 Browse file當半部電腦用都做唔到
iphone啲app嘅質素贏十條街 淨係story一睇啲相寧捨鮮艷/淡 字體/emoji 就知係an機
用緊nokia
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞