stocker討論區(6)- 公測時期即將終結

1001 回覆
145 Like 14 Dislike
3,4百 都唔算好少既
都幾多人用 唔好執
我成副身家條數係入面
但係孖展呢唔係=你借股票咩,咁你借完唔係你資產咩
我咁樣理解,有錯既話大家可以更正我

當你有100k,同卷商借200k買價值300k既股票。
冇錯手頭上係有價值300k股票,但同時都有200k既負數,所以淨資產係300k-200k = 100k (同一開始一樣)

依家就變左顯示揸著既股票既市值 (300k),無預到我同卷商借個200k。

孖展完應該只係增加手持股票價值,唔會孖展完多左淨資產。

如果唔太阻你地,我都可以add 你地tg 傾下
收到,明白,我地搞搞佢
盡力,不過執咗隻app都仲會喺度
收到收到
多謝多謝
大家回報既bug我地都收到,其實預左改計法會多bug,大家比少少時間我地,相信fix曬之後真係會準同好用好多
加油等你們成果
Fix左勁多bug,唔知會唔會有野漏,如果你更新完仲有問題既可唔可以留個言
收到
用突咗d錢(孖展)可唔可以轉番以前咁係負數
依家孖完個現金餘額最盡都係show 0, 唔會變負數,搞到總資產個balance大咗好多
我都係成副身家喺入面金已課
孖展打喺度,咁就會負數
thank you
無事既,唔比apple落架的話生生世世都喺度
想問槓桿個數應該點填
例如我買10股 有5股係孖
應該點填
麻煩曬
5股
2倍
岩岩試咗
好似係10股 2倍先岩
Input 10同2就會show到holding係10股
個總成本係市值嘅一半
Sor 你啱,我講錯
點解開唔到apps?
開唔到app? 係咪真用家,上個version有個bug新user入唔到,而家fix左,可能你更新完再試一試?唔得再同我講
我地潛水一段時間整少少野先,唔開新po住,等整好咗再開新po再同大家見面,依段時間有咩bug可以email nanistudiolimited@gmail.com/喺討論區留言

大家遲啲再見啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞