stocker討論區(6)- 公測時期即將終結

1001 回覆
145 Like 14 Dislike
新手一問
Option Short Call / Short Put期權金應該點入?
搵唔到,唔知點解ETF真係冇人出api
暫時我地得除息日data
Click其他 自己打名
唔係好明

舉例我想Short Put 一張 NIO 7月23號 USD50
我喺add transaction度打NIO210723P00050000揀Sell 入完價位 no. of shares係咪入100?

到期個transaction應該點處理? buy價位入0蚊?

同埋咁入啲profit/loss可唔可以set到計埋落NIO正股average cost度

Sorry真新手
之前同樓主問過唔小問題,作為用家答下你。

Short係噤賣出,100股 as1張。
到期買返100。如果張野唔到價就入0蚊。

最後問題,係唔可以。
現時只會group埋一隻股啲option 去統合計profit.
唔該晒巴打
唔該晒你
巴打,你改咗個收益率導致用孖展嘅人好難計真正收益率
新版仲係唔識用 想問下點睇已平倉既record?
咁我哋改喺設定有得自己揀
依度
唔洗搵到食,我淨係想佢唔好蝕錢
改左收益計法之後個圖表好似每次都錯錯地,修正緊
依度
點解我個pie chart變左一條線
黎緊會唔會有個年結半年結紀錄,方便長期用戶可以知道自己一年半年紀錄,檢討下自己上年增長或損蝕
樓主 有冇得搞搞個資產總值
因為我從來都冇入過現金落去
佢佢就當我賺嘅錢等於我嘅總資產
但係明明我啲股票加埋唔止呢個數
即係你明唔明好似ticker咁

你可能會叫我新增而家市值嘅現金落去
但每當我一update收息
個現金存款又多左

我明白呢個方法係令到大家更清楚自己嘅總資產
但有冇得可以改改佢俾人用或者唔用
您賺既錢提款咗?
你唔睇咪等於唔用
樓豬會唔會考慮加個功能係總收益個欄可以轉本年收益 咁樣好似會方便啲
無提過款 亦都無存過款

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞