stocker討論區(6)- 公測時期即將終結

1001 回覆
145 Like 14 Dislike
Thanks巴打幫我答咁多問題
係咪貨幣?你意思係portfolio cash個page同出面個chart唔同?
我爭取下兩樣共存啦
多謝多謝
股息/賣股/手續費就計入已實現
有新孖展功能
制作緊個新vip功能,將月/年既收益同股息list出黎,仲會跟你舊收益再project 埋future,不過要fix曬上面啲bug先
我都整梗個(純係興趣唔係賺錢),不過唔諗住做計 profit loss,只係集中計估值同 show basic info,其實怕同你撞
我地唔賺錢仲要倒蝕幾多下計估值都幾好,不過我地整估值功能好似冇咩人用(可能我哋嗰個比較廢)
想問係咪無得入option
美option有,其他就要click其他類別,手動入名同價
我搵下先 多謝巴打
睇緊點用你地個app
有咩唔明問我
冇計,你自己搞一定要諗辦法賺錢,如果唔係頂唔到好耐

出面啲 funding / 孵化基金大部分都利益輸送晒俾啲 banker / 二世祖,真係 IT 出身嘅其實好難做

所以唯有靠自己搵流量入口 + 自己燒錢做大佢

所以好多人最後都係打工算
無野既,我地本身都做左好多年了,有第二啲業務幫手輸血,做多排真係唔得既最多咪由佢喺度唔加新功能淨係fix bug
同埋俾個建議你,如果單向入 data 同俾資料人睇比較難做得大,一定要加入互動元素,social media feeds 係其中一種,但其實仲有好多類似嘅嘢可以加

希望你打贏秒投
都盡可能加啦,都用左好多資源整個討論區同埋新聞功能出嚟
睇吓我有冇心機揼埋佢啦,我揼埋可以 share sources 俾你,反正我都冇諗住變𠵱樣嘢做 business,做咗咁多年IT狗都冇乜心機

你可以睇吓搞秒投條友,又係 banker 出身,全部都圍威喂
https://www.linkedin.com/in/chi-ho-law-314ba222

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞