stocker討論區(6)- 公測時期即將終結

1001 回覆
145 Like 14 Dislike

又唔係話唔得嘅 但係就個介面個項就cut咗一半咁
btw更新完 可以拉落去啦 但係落唔返上去
依個area就拉到
我地想做個小小既interview 電話/面談 薄酬$120 30分鐘左右,想針對大家既用法去搞新功能
可以既話tg:https://t.me/marcochannn
完全同意樓上巴打話橫掃ui手機好難用
同埋依家個ui反而無咁clean+show小左information
我自己prefer係show哂所有野出黎 我自己揀野黎睇
而唔係我揀左佢先show出黎
簡單黎講 我覺得操作我隻眼仲簡單過操作我隻手

仲有 transaction history收得好入 無得直接睇
好鐘意睇住個history檢討自己既trade
依家個感覺係 我好難掃到我想睇既item出黎
customize左都係 好易掃過龍/掃唔夠(當然我認可能係用唔慣+本身手殘)
同埋睇到既野好小
新版有期權計法?

好多時白左畫面,等好耐都唔出
啫利你覺得history 要去到底先見到唔好?如果放上上面有個tab呢
淨係改左ui
白mon?可唔可以tg個匯出csv黎,睇下邊隻撞左https://t.me/marcochannn
3.2.2更新
-再改左pie chart
-回彈太大力問題
-其他bugs
我直情想好似以前咁係porfolio撳開就見到
個撚屌好煩的 起佢底就知
個app 次次開都唔同樣
盡量
因為ios未出,想等完美左先出ios
Sor,一路收comments 一路改緊,今個星期內應該會變返穩定版唔會再改
3.2.3更新 (sor不停改,期望今個星期內就有穩定版)

-顯示清晰度再改善
-股票詳情改為點擊展開
-灰mon錯誤修正
幾個建議
1. 最上面啲資訊收放得太過sensitive,行兩三個pixel就一時彈出一時彈入,整個hysteresis啦
2. 禁住股票位向上拉會隱藏上方組合資訊,放手後再向下拉唔會顯示返最上面,逼人喺pie chart嗰度拉,好counter intuitive
2.1 某啲組合股份太少唔需要隱藏組合資訊,可以直接check個view顯示曬所有資訊未,顯示曬就lock住佢
3. pie chart唔跟portion排好奇怪
4. 無咗右下button加交易麻煩咗(入咗個別股份無得加股息要去組合先做到又係好奇怪,雖則我貨咗金唔使自己打)
5. 希望double click個別股份可以直接跳入去檢視個股,我諗唔到有咩情況會有人想unselect
6. 好似其他清咁講,可以嗰首頁放多啲資訊,甚至我建議下面股票列表可以縮到得一行,有需要先拉上去揾個別股份,留多啲位睇組合嘅嘢(持倉收益同成本)
7. 成個app嘅ui係responsive同smooth咗嘅,抵讚
CHING, 4個字講哂: 劃蛇添足,睇到眼都花埋,可以你地後生覺得無問題,但我呢啲中女真係搞唔掂
原來你個app最好用就係一click入去,係唔駛scroll嘅情況下,一頁過就睇哂最重要嘅資訊: 今日個倉賺蝕幾多,每隻股今日賺蝕幾多
依家去click幾轉仲要scroll 先睇到
然後想入去睇個股,要click咗然後再click view stocker
如果好似之前咁,click 其中一隻股票就向下show哂history 咁係最好。

同埋其他巴打都有講,可以自訂column 出乜會比較好,唔洗乜都要睇哂。

辛苦哂
Hello巴打,多謝你意見先,我地團隊睇曬你既意見,都取用左一啲入我地下一個更新度,希望你遲啲更新完有咩意見可以再同我地講啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞