stocker討論區(6)- 公測時期即將終結

1001 回覆
145 Like 14 Dislike
我地明白有啲舊版既好處我地帶唔到入新版,而新版可能同大家既使用習慣有啲唔同,所以我地而家重新以舊版為核心,將新版既優點加入去,例如你見到click入portfolio 而家係變翻舊版咁
我諗舊版用法大家都係慣啲
hi
想問下daily P/L 果度有冇得計埋已經 closed 既trade?
Close 左你得翻0股所以升跌都係0唔會有收益
係啊,但個use case 係
本身蝕緊,中Stop loss, close 左佢,最後因為close 左所以唔計
果日本身應該係蝕錢,但最後因為唔計變左贏,咁唔係奇怪咩?
我地決定抽翻Nani coin遲少少先再出,如果你以前買左既話,我地買入左啲,所以應該冇人會蝕錢,一個月後我地就會抽走,如果你買過,今個月記得賣翻啦
用左排,開始習慣新版嘅layout,但某啲位好似未係太順手,例如scroll個stock list同成張卡scroll有時會scroll錯
新版既空間係做得好左,但係table 電話scroll 可能冇咁方便,用翻舊版同融合一啲新版元素好似唔錯
主要係兩個scrollable嘅container好易scroll錯
Ys,手機都係操控緊要啲
咁我覺得如果你團隊有諗法、有原因去改變嘅話唔需要因為人地唔習慣而放棄更新,可以慢慢optimise而唔係彈返轉頭,唔單止係software development,你返其他工/創業都會好辛苦

一個好好嘅例子係firefox,當初轉add-on backend搞到舊addon唔用得俾人屌到仆街,但大家用用下又慣,而佢又有原因:security, structure maintainability, compliance, performance之類一大堆
主要係我地預計用戶係習慣一次過睇多於一隻股,但係原來唔係,手機用戶係鐘意一次一隻
片冇時間錄,我cap screen啦

首先個期權名係錯,應該只係AMD Option唔係AMD Apr 2021嗰個,可能係因為我最早開嘅option係4月份

揀入去之後係顯示7月份嗰個option,咁我仲未平倉嘅係7月份,呢個就正確嘅

之後喺「檢視組合」嗰頁,已平倉唔見咗我之前啲options,只係得CRSR

睇返交易紀錄其實我平咗AMD、TSM 6月份或之前嘅options,只係7月嘅仲係open
我諗主要係習慣咗用呢個app就係一次一隻咁睇,睇慣咗係咁
我主要用開Yahoo Finance app一次過睇多個instrument嘅pnl反而又覺得好方便
新版好撚難用,次次都要禁幾下先知我賺蝕
我諗你要匯出個csv tg比我我地先睇到
計劃係做翻一次一隻
其實你click上面個齒輪可以改賺排第一,好似咁,不過下一個設計會更加似舊版
明你講個bug係咩了,thanks
我地而家將好多舊版既設計帶翻去舊版,請比少少時間我地更新
講樣依加好唔就手既野

希望呢到拉到頂可以繼續拉番上最上面
而唔洗我專登放番隻手指去上半部份先拉到上去 我認我懶
iOS係咪未有update
仲係v2.3.9
option嗰啲係咪要課左先有?
到而家我仲係export唔到自己個csv入料搞到好卻步
上次直頭跟你地format入都fail
好快會有改動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞