有無人好憎松井珠理奈(8)要不是救世珠48G完蛋了

1001 回覆
17 Like 2 Dislike

#2-可以係呢到追番POST先
#3-救世珠資源檔區
#4-救世珠POSTQ&A問答環節
#5-救世珠總選相關吹奏區
#6-救世珠雜聞
#7-救世珠給489的啟示

先讓我們齊來敬拜珠主席

衪主宰世上一切真理遍佈這地球

In 救世珠 We trust!

神說:「要有票」,就有了票

成人式我大哂~我玩哂!

通通也是禾珠洗腳婢 OK?

要守護禾珠的微笑 不讓祂流下悔恨的淚水

#2017一定得 #一位

最有Center氣場係邊個?Center囉

心魔

禾珠成功需苦幹

曾為你想爭一口氣還是不甘心只因我輸不起Oh......

村外第一!

萬年次世代 package
樣,唔突出
身材,唔突出
談吐,得罪人多
跳舞,勁誇張
唱歌,唔敢生唱
演技,0

2017年柒事碌
生日倒數
娘娘con提高娘娘條裙事件
311同女王去聯誼
48single W Centre
染金毛
成人式言論
2專宣傳事件

松井珠理奈歷年豐功偉績
猜拳女王
request hour史上初連霸偉業達成 15-16年
SKE centre 18回
出道以來連續AKB選拔
大top
有專車接送,洗費揮霍
1流藝能事務所所屬
單獨CM
兼任AKB名義TV出演多數(含特番)
2套電視劇(其中一套為女主角)

結果:
生寫真買取價格:200yen
寫真集銷量:3萬
twitter followers:14萬
紅白總選:11位
浴衣祭舞台events:未完賣

總選立候補!一統天下 指日可待!

可以係呢到追番POST先
有冇人好憎松井珠理奈
https://lihkg.com/thread/174044/page/1
有冇人好憎松井珠理奈 (2)
https://lihkg.com/thread/176031/page/1
有無人鍾意松井珠理奈(3)
https://lihkg.com/thread/181295/page/1
有無人好憎松井珠理奈(4) 救世珠總選第一
https://lihkg.com/thread/187572/page/1
有無人好憎松井珠理奈(5) 推到總選不是夢
https://lihkg.com/thread/201877/page/1
有無人鍾意松井珠理奈(6)In 救世珠 We Trust
https://lihkg.com/thread/222214/page/24
有無人好憎松井珠理奈(7)大ACE?邊度大睇過
https://lihkg.com/thread/235238/page/1
救世珠資源檔區

珠理奈選拔單曲全入,48G 第一波兼任就有珠理奈、扣掉馬路一也幾乎是所有村內全動員的劇她都有主演或關鍵戲分。
馬路二演 Center、馬三演信長、馬四馬五又回去演 Center、最新的豆腐摔角敵軍大將也是珠理奈。
從馬路須加時代開始到豆腐摔角,AKB 的村內戲哪次少了珠理奈的戲分?沒有。
肥秋:珠理奈のめちゃくちゃなSKE愛とか、AKBグループの面白いところは雑多なんだよ
明未?
(Q&A問答環節歡迎補充)
1.48G呢家有咩好睇??
肥秋9up吹大左既萬年原石,待係一個日本天團十幾年慢慢爬到上團內總選第一故事唔通唔勵志?

2.典解有救世珠呢個朵?
好耐之前就有人話AKB得個二萬幾銷量去到baby baby baby,連碟都出唔去既時候成個akb等收皮 出現左救世珠係大鑽企c打救AKB,其實係京樂有份入股大量資金,被本身唱片公司解約唯有轉第間同埋個大鑽單開密集式握手會先升到九萬幾

3.典解呢個post咁都推到去(7)?
生日倒數,直播自摸,強推之恥,六十次C,三次文春,紅白十一,收視零八,不上公演,推特慘淡,人氣寥寥,一本開衣,本家照C,敦優玉櫻,現在小栗!

4.救世珠做過最好笑既野係咩?
一月好似痴左線咁日日話要拎第一同係成人式同奈和醬話要成為SKE既center打敗左我先,二月就陽菜畢業con 攝鏡,呢啲都算,三月就整個生日十連倒數逐個畢業top 倒貼,每個post都置頂,正日個日再retweet 一次 慌死人唔知咁搵存在感咁,四月出席SKE節目揚言想把一姐榮譽帶回名古屋,SKE終於等到冠番組出現,第一時間扑到去嗌第一人地想介紹個番組,你攝鏡嗌第一做乜?

5.咁救世珠未来對手係邊個?
櫻花...錯啦 係今村麻莉愛!

6.我真心唔明典解救世珠呢期hit到咁囉?
其實未有紅白第11位之前,根本冇乜人理救世珠,SKE一直自我收皮緊,冇人睇冇人討論,救世珠自己消耗SKE根本wfc,紅白11呢個引爆點,一次過引爆好多以往濕碎野 強推之恥,營運放縱,黑箱作業,四周點火撩人,夜遊黑歷史全部比人挖晒出黎

7.典解祂同同人合照一係要咀人一係貼唒面?
禾珠是吻魔!

8.禾唔明你地典解要黑祂 明明一切都是營運的錯
祂最大既問題紅白11位之後自己冇檢討過,反而賴自己外務資源少,搞到冇乜人識。祂都算資源少咁班洗腳婢點算?叫珠推總選唔可以偷懶,隔幾日都就要提第1,人氣唔高fans唔多但總選可以排到第3位,珠推們出左超多錢投祂,視fans錢如糞土,係咪想逼死佢地?反省下自己點解被強推咁多年先得咁既成績啦,仲有,救世珠係9個人走左之後既某場公演類似講過會令ske更強大 要令畢業生後悔,又夠膽死係ske出新碟時日日叫總選第一,Ske已經千蒼百孔,銷量跌左咁多,又成日霸住個c位,聽落去真係好銀耳,就好似ske dup到咁前排年頭公演仲話要令ske成為日本第一idol group,最諷刺係調返轉要玲奈呢個已經畢左業成2年既人宣傳二專,明知銷量唔理想,祂唔識睇風頭火勢就日日嗌第一仲有,無兼任akb年幾又過本家争飯食,ske霸住個c唔肯讓,好幾次唔用腦講野撩nmb,得番hktngtstu佢未搞

9.好鐘意救世珠女優顏,借問聲肥秋幾時先肯放人拍劇?
唔好意思 禾珠有情有2 要打救AKB 守護SKE 再C 7 年
AKBグループ史上歴代最長在籍記録を作りたい!!

10.救世珠份人係典,介紹下好無?
SKE暴君 唯我獨尊 捨我其誰 皇帝式待遇 慾求不滿 認為自己值得更多更好嘅

11.我唔信....珠珠細個唔係咁........唔好屈佢....
好多人SKE坑就係由W松井開始既,愈飯SKE就會發覺由頭到尾都只係資源傾斜到某個人身上,9人畢業松玲都走埋,兩年後乜都冇變過,原本推得好勁既4-7D2-8期,都係出唔到lead住全團未來既MB,其實9個人畢業前SKE個勢係幾好,有一刻感覺係可以好過本家,解除兼任果一刻以為佢會行指原果條路(做隊長專心提攜後輩),但到而家仲係以覺得自己係ACE咁不停講要第一第一

12.營運有幾鍾意禾珠?
救世珠一仆左街 奶左野既時候,垃圾營運唔係擺佢入雪櫃減佢資源,而係再大量畀資源佢
2011年總選跌到14位,2012年兼任TK
2016年死幣收視仆直0.8,之後有陪酒雙主演
2016年金之愛center銷量akbg最低,二專繼續不動C
2016年紅白第11名,47單第2順位
2017年三月聯誼照片外洩,48單center

13.其實呢到主要討論咩多?
上五個post都係圍繞救世珠同48系女團(akb48,ske48,nmb48,hkt48,ngt48,stu48)舊聞至最新花生居多

14.既然可以講其他mb野/48團既野典解唔轉番topic名做XX討論區?
因為達禾珠個朵落topic度,啲人先會肯入。。。

15.都唔知救世珠有咩好吹到咁多個post,睇到厭啦嘛
咁.....上一頁

16.呢個post幾時先肯收皮?
5g 睇禾珠造化啦

17.BTW 個TEMPLATE洗唔洗咁撚長?
姐呢D叫細心囉OK?金鋼棒有錯請講,我不知幾想DEL左去TIM
(總選相關吹奏區#1位)

呢D咪叫做到野囉!
救世珠生誕祭撞速報31/5 READY好未?

上年拎左第三係幾咁開心?今年都要守護救世珠的微笑!

都係紅白11搞到禾珠咁SAD....

其他ske mb都有上cover 雖然好開心 但係
朕乃SKE之大ACE 竟然得第7名!?
被稱作SKE之大ace,只排作第七位真的很抱歉

味噌話要ske第一黨 衪就覆人話會拎番個#1位番名古屋 做乜9 日日都要dem番次口號

[/quote]
因為指麻20歲1位登基嘛下個仲唔到朕?
十年一遇人材 拿keyword就自己揀既

救世珠歷届總選排名
第一屆總選舉排名 第19名 (第一年未發力姐)
第二屆總選舉排名 第10名 (係威既)
第三屆總選舉排名 第14名 (玲奈憑咩爬禾頭禾先係一姐)
第四屆總選舉排名 第9名 (兼任食兩家茶飯萬歲)
第五屆總選舉排名 第6名 (推左禾咁多年終於神7好撚辛苦)
第六屆總選舉排名 第4名 (唔甘心又冇第1)
第七屆總選舉排名 第5名 (唉我屌仆左街)
第八屆總選舉排名 第3名 (多謝手越夫人)
第九屆總選舉排名 ??????
禾們救世珠拎唔拎到第一就睇咁多位投幾多anti票啦

題外話
指原Twitter154萬先得個第1
山本Twitter149萬先得個第4
麻友Twitter72萬先得個第2
Twitter156K...就有第3

試諗下如果祂twitter將來有156萬人fol既話 咁佢總選咪加多個零咪有百幾萬票 (好似係)心水清就知邊個潛力大

拿有D野就貴精不貴多,一直握手頭三,RH又連霸頭三,年年總選猛投,幾乎每個可用錢投既選舉都高順位,紅白11之後揭埋飯唔多但真心勁,動員力財力極高禾係營運都照推佢啦理得你班489唔鋸?

【催票周邊】
2017年1月20號,松井珠女士,2017年第十次首談要第一
這次松井珠女士直接把自己總選第一的決心寫在周邊衣服上
記得投票未?

報仇

Showroom同fans講
『11位おめでとうって言わないで!それはもう忘れたから。次は総選挙だから!』
咪鬼再恭喜我提起紅白11啦 神早唔記得啦 因為過多排就係總選

松井珠理奈,訴說著對摔跤的愛,【Number】雜誌舉辦的摔跤總選舉我也不知道誰能拿第1名,無論是誰拿了第1,都很有趣呢,48G也有總選舉,今年6月17日在沖繩舉辦,為了更加熱鬧,第1……不,或者說比起總選舉第1,我的目標是【冠軍】,想要得到冠軍的腰帶,我已經做好了把冠軍腰帶立刻帶在身上的準備了!

ハードな世界観の「点滅フェロモン」のセンターは昨年3位の松井。ふだんは見せないようなメイクやワイルドなヘア、表情で踊り、「去年の選抜総選挙で4位以内に入ったメンバーがセンターということだったので、すてきな順位をいただけたうれしさをかみしめました」と感激しつつも「次はシングル曲でセンターになりたいです」と野心ものぞかせた。唔凖再黑禾珠開口埋口都#1位啦,今次正係講想係49單企center ja

[center]2017總選六團睇頭

本家 麻友領軍
栄 救世領軍
難波 白間領軍
福岡 指皇領軍
大米 鰻魚領軍
海軍 奈奈領軍

(救世珠雜聞)
十年一遇
1.松井珠理奈@JURINA38G
わたしは、疲れたことがない10年に1人の逸材ですからね\
禾先唔會覺得攰因為禾係10年一遇既人才

2.SKE48,去年爆畢業潮震驚粉絲,先後共18位成員畢業退團;
松村香織表示目前領得多於36000日圓,SKE48其他成員的低薪情況跟她差不多。她還透露引起成員不滿的另一主因,是SKE48王牌成員松井珠理奈的高規格差別待遇;松井11歲入團被製作人秋元康讚譽為「10年一遇的逸才」,處處受呵護,如:其他成員搭巴士她卻搭新幹線,出入有專車接送等。去年成員接連求去,與差別待遇難脫關係。

幾有道理既比喻
3.救世珠長期係省城賺大獎錢既人突然話要返鄕下為條村出力,村民拎曬啲資源出嚟同佢慶祝歡迎左幾日,跟住佢又拍拍蘿柚返出城繼續賺佢既大錢

呢D叫上進心OK?
4.珠理奈選擇將自己放到無限大,尤其在SKE的事情之上。無論是在CD特典紅白無禮講宴會上「因為我是TeamS的代表啊不努力不行」的一席話,
或者比賽中從舉手說想當隊長的那邊強硬地奪走隊長位然後其他同隊人也一副不敢吭聲的模樣,都顯示出她在團體中的過度膨脹。
珠理奈的價值觀,「我是背負SKE的人,我就是主流,我即正義」

5.松井珠理奈「目標にしてる女優さんは綾瀬はるかさんと新垣結衣さん。女優としてのライバルは吉岡里帆ちゃんです」目標係做到結衣bb/大波遙咁既女優做女優既對手係吉岡里帆

不甘心
6.「確實如此呢。SKE48的Center也是從『12月袋鼠』開始換成了(北川)綾巴和宮前(杏実)。」「因為自己心中有著六年來一路守護過來的東西...... 果然會不甘心呢。但是我喜歡SKE48,為了SKE48的未來考慮,也知道「我在這個時候要退後一步才行」…… 但是如果讓我說「沒有不甘心」,那就是在騙人了。果然還是很不甘心,甚至哭了。『12月袋鼠』的第一句,雖然是我和玲奈醬和綾巴和宮前四個人一起唱的,但是那個時候飯的Call大部分喊的都是綾巴和宮前的名字。這個也讓我很不甘心呢」

真 民主!

7.ske 新番 由飯投票mc助理 古火田同川頁田拎左一二位 就有mc權
但救世珠第4定5都係可以照座正中間一排 勁呀

四貼麻友?
8.麻友生日救世珠不斷tag 麻友諗住炒所謂cp 吸票結果被麻友無視

到左31號總選舉截報名個日阿彩同柏木話唔玩而麻友就話最後一屆參選
結果救世珠tag 左阿彩同柏木(原本冇follow 佢兩個) 但特突唔tag 麻友
[/quote]
題外話:上年指麻珠上ann麻友暗串松鼠飯拖拖拉拉成五年 串佢同救世珠除左松鼠之外就冇野好講

捱多幾年你就係第一ADDOIL
9.AKB 主打單曲的入圍次數前十名(2017.3.30 時間點)
第二名:41次>渡辺麻友(三期)
第四名:39次>柏木由紀(三期)
第五名:38次>峯岸みなみ(一期)
第六名:36次>松井珠理奈(SKE 一期)
第十名:31次>指原莉乃(五期)
NMB ace 山本彩到目前為止入圍本家選拔次數 23 次;HKT宮協 15 次

資源吸濕器?
10.松井:當時的我逼迫自己完成被交代的任務。我告誡著自己,藉由讓自己受到矚目,也能讓團體本身受到矚目」,首先想讓自己成為通往SKE的入口。
掩蓋曬成個團體既其他成員?資源黑洞咁吸晒其他人點受到矚目呀?吸完都冇人氣?黑人問號???

要不是救世珠

11.食唒center資源>營運唔放手>見其他MB突少少個頭出黎>禁返你落去>loop到畢業[/quote]

鄰國有句名言:站位不算資源
禾珠就是akb的

過去 現在 與 未來!

救世珠給489的啟示:
反救世珠=反AKB48=反日本國民偶像=反日
睇到咁多位對三聖域唔同既評價,深深覺得救世珠的確可以團結489
由08年前田大島時代到呢家17年到係萬年次世代ace後補
禾珠而家稱號係「次世代+老seafood」,開庄閒都係我贏
In 救世珠 We trust
拎左第一名古屋所有人都可以得沾恩澤 千秋萬世
未來的48g 由松井珠理奈守護 同48共患難
總選政見 「我唔登頂又點打救ske呀,下次不可以再偷懶喔」#1位

求下禾珠咪再發癲 金鋼棒愈搞愈長
每次入新post我都忍唔住睇啲相
要獻11比珠珠哦
淨係template都成版野
冇睇幾粒鐘 咁快又爆左post

我會諗下點整得簡潔啲
其實有咩可以del
岩岩完sem好得閒
LM支持禾珠

我會諗下點整得簡潔啲
其實有咩可以del
岩岩完sem好得閒

我會諗下點整得簡潔啲
其實有咩可以del
岩岩完sem好得閒

禾珠製造太多花生請大家食

我會諗下點整得簡潔啲
其實有咩可以del
岩岩完sem好得閒

呢個先係本post特色
啱啱睇緊10週年公演唱confession
彩姐/女王/秋元/救世珠
唱起/表演上嚟真係幾有功架

我會諗下點整得簡潔啲
其實有咩可以del
岩岩完sem好得閒

呢個先係本post特色

agger

小ACE
小小ace 留名
Lm
救世珠千秋萬世直到永遠

小ACE
小小ace 留名

08好靚
佢真係可以試下做女優

小ACE
小小ace 留名

08好靚
佢真係可以試下做女優

08靚就不嬲
不過佢入錯團

我會諗下點整得簡潔啲
其實有咩可以del
岩岩完sem好得閒

呢個先係本post特色

agger

感謝繼續爆料
o係到收取禾珠第一手資訊
睇緊高橋南個dance 選拔公演
救世珠係到逼人講佢可愛
噁心到呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞