各位IT 才俊請人 [人生抉擇]Accenture vs 醫管局

560 回覆
311 Like 97 Dislike
掉轉黎講,如果有英國人黎香港搵工,我都對佢做過Accenture 興趣大過係NHS 做啦。
點解bound死自己做呢2份?
學野番學校學好無
另外點解會覺得移民有幫助

真正對你移民有幫助既係你既英文水平同埋你個skillset 同job role match 唔match (搵工計)

計分計既話其實寫個reference 寫到過skill assessment 就得
無靚profile,intern,熱誠
真係唔好哂時間聽連登仔吹水
HK IT呢個圈子你唔係做吹水佬好辛苦
咁鍾意學新野,你搵份他條高薪人工
六日假期接freelance好過
官方機構就係官僚,唔係好值得講既經歴,除非去到第二個國家都係想入政府機構啦。
講得好
成日吹自己個database 幾大幾齊
真係用上黎CDARS又煩又複雜
幫到clinical 手嘅development 等幾年都無 ,人人用自己電話app計
仲未計成日hang機
HA IT 收皮啦
呢個人工 你要好rare先得
人地平一半請倒個同你skill set差唔多ge
做乜要比咁多錢請你 你做老細Hr都唔會啦
一係你就係王親國戚 一係真係好好彩
AC始終國際性,分分鐘internal transfer去移民
accenture internal transfer?咪玩啦
珍, 聽同事講佢舊同事做Csa tcon
返去做free lance 一個月10皮
就唔奇
出面私人工做老闆做到咁闊老
係會比market淘汰
acn都係賣落個客度賣豬仔
邊會同你做internal transfer
佢地講乜都拉落移民
就來食唔係黃店都話唔比移民
我做過tcon 又咪係搵到外國工...
試過做呢類consultant真係想介紹我過澳洲走
不過搞唔掂印度人英文 肥左
Accenture for sure
利申:做緊
根本無必然關係
班高層先係問題
明明電腦都唔識用走去管it
出到去毫無競爭力,唔好令自己只有一條路走。
其實外國邊知香港公務員唔做野
分分鐘當你起大公司做仲加分
其實6年經驗係ha 做csa賺60k都係無咩可能,大家當打個和咪算
Ching你訓醒未你去上海同大連/廣東就得
做ap 1生命只會浪費係寫tender
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞