各位IT 才俊請人 [人生抉擇]Accenture vs 醫管局

560 回覆
311 Like 97 Dislike
Crypto請好多人 但全部要過skill test
startup 多數有code challenge. 反而bank/ibank 都未必有(睇人而定)
想知多d 黃竹坑野
我有大量知識關於依單野
做得IT頭幾年唔好諗準時番工放工
一係搏盡一係直接考AP2
食政府錢真係屈
如果想轉做 crypto, blcokchain 類
之前無經驗會唔會好難
咁誇張 做緊細vendor 全ap 都準時收工
唔係做ptotocol, 做core 其實ok , 寫DAPP 你識JS仲有用
香港考cert好
可唔可以講多少少?

利申做UI design收到offer下個月返工,話跟travel and hospitality industry project
係咪叫做Business Interactive Analyst?
又唔可以咁睇
做過in-house BA 見啲阿叔真係十年對住同一個system 有問題又唔改 又無新科技接觸 好易落後
除非你做大科技公司in-house
否則consultant真係好好多
科技exposure又細 除非
係我就HA
香港任何一間 vendor / SI 都係垃圾黎
多野做 人工低 仲要俾客屌
5年經SA 3萬蚊你做唔做
想請教吓師兄 我阿妹想入in緊BA 同 Bus&Tech delivery analyst
知唔知邊個好啲 thanks
a記BA難入喎
兩個offer 都長期請人
乜你冇其他好d offer 揀啦?
本身tech唔tech?
唔tech入去做BA會辛苦,project正路得一個BA,唔係真係打得就避開好啲,好過做死自己

Sorry另一個post唔清楚不過睇落似project management,入面PM位無乜發揮

都幾年前,未必update
香港做Quant大把過
挨來做乜柒?點解後生就要挨幾年
教下細佬
之前比個hr大到,佢話加>20%係唔合理
我又想走,所以accept左
地方醫療機構需要性愛
做HA等轉APII
啲嘢又簡單又冇咩鑊氣 大家都冇咁chur
香港有咩真tech firm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞