Calvin歌唱小教室,原來呃尻人??

980 回覆
885 Like 38 Dislike
?
雖然佢都真係唱得唔係好聽
不過估唔到連登咁多歌手
個個都唱得好聽過佢
炒撚哂車都咁多正評

Calvin條女跑去人地唱歌宣傳post搞9人宣傳,跟住話人「做爛市」收得太低wor
後面俾人話翻距轉頭,條女講唔過人地block9人
最好笑係距無否認距係藍圈,真係藍圈黎,billbill頻道都有埋Calvin哥。
最尾佢有冇回應
呢條垃圾唱歌都唔好聽,真係呀豬呀狗都自稱老師
如果要學唱歌,係都揾deep啦,有經驗,呢條友憑乜收咁貴,拍下片以為自己好紅就收咁貴咩
垃圾youtuber收埋條女啦,出黎亂咁吠
想講佢ig post佢唱 如果可以 難聽到
其實。。。佢有邊首係好聽嫁
佢玩抖音不了
一早講左難聽
估唔到有人識cvt evt
你可以咁講 , cvt 同evt 係香港並唔盛行
甚至所謂既sls 都只係掛羊頭賣狗肉,香港註冊既sls導師一隻手數到,大部youtuber 我淨係當佢係kol
(Sls後尾執左 後人開左間類似來承接叫iva)
有睇開佢 覺得佢教既野好有用喎 起碼初心者唱歌睇完幾有用 佢本人唱歌好唔好聽就見人見智

BTW 收幾錢關你撚事咩 出面覺得貴同冇料就冇人幫襯嫁啦
巴打有冇留意開有條Tang Sir 力推UVS,
IG 同吳海文 隔岸開火
https://www.instagram.com/reel/Cpin-xzITUM/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
吳海文算唔算有料搵佢教會唔會好啲
我覺得佢係幾有料啊,佢連bernoulli's principle唔夠令聲帶維持發聲,要配合vocal tract inertance同con/divergent vocal folds先維持到聲帶發聲呢樣野都知。
ching 似乎都係voice science同好,vocal tract inertance同self sustained oscillation呢的concept就算係外國應該都得好少人識。

你係咪係外國?EVT呢幾年係香港開始多的人用因為香港有攪COURSE, CVT應該就好偏門, 以我所知香港係有人上緊CVT個certification course,不過我覺得CVT就算全世界黎睇都係好偏門下
有voice science同好係幾難得,香港好似比較少了解voice咁深入嘅人。
的確係啊,多數人通常都係知bernoulli's principle。
你點估到我係外國
但係呢幾年疫情,EVT變曬Online course,Naomi老師幾年無來香港開course啦。
香港讀緊CVT cert嘅,我正係識兩個,我估暫時應該都係得佢地兩個。
我見你上面問點解香港唔興EVT同CVT先估你係外國嘛
如果你識讀緊CVT 既人咁應該都知香港咩情況啦,CVT個course 好貴,應該真係好有愛先會讀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞