Calvin歌唱小教室,原來呃尻人??

980 回覆
885 Like 38 Dislike
佢YouTube頭幾條片都係直抄嘎老師
又抄人notes 又話提供表演機會俾學生
收學生上堂錢 + 收埋活動機構錢
食兩家茶禮賺到笑
佢180$十堂連登仔咪唔反
嘎老師呢啲垃圾 唔攞出黎講啦!
唔知佢真定假先

但佢把聲真係好唔得,好撚尖… 有少少似挽歌,技巧係有但輸左天生把聲

好多技巧一般又會cover既YouTuber都比佢好聽,唱歌就係咁殘忍

同埋見佢有片分析張敬軒唱歌,雖然冇睇,但覺得佢冇乜料評張敬軒
商業奇才
咁鐘意四圍抄又食夾棍
張敬軒可以收幾錢一粒鐘?
跟Calvin rate card
At least 18k/lesson la
人地商演好撚過
一首歌6位數
睇左十幾版以為得我聽到走音
咁撚樣質素出嚟教人
不知所謂
Alison Lau 都未必收咁貴
佢開始嗰陣嘎老師未臭朵
改唔到咁出去教學生有說服力咩
話頭幾片抄人就有失公正啦
公道講所有教唱歌都會涉及頭幾片啲內容
抄人notes就唔知有待fc
收錢又係正常 唔通食草咩
教唱歌教到人發音同技巧就得
唔係專業歌手走音無問題 (好似係)
Hi Calvin
啲content一模一樣㗎喎
抄notes 人哋都post哂出嚟有哂證據
做打手唔好咁明顯啦
唱得咁撚難聽 有咩資格講歌手點樣唱歌
因為你覺得1800蚊好多 亦有人覺得1800蚊好小
會覺得拎小小錢出黎學下唱歌無壞
應該唔係1on1吧
講2句又hi Calvin 你呢啲人真係好撚低質

我無追post 拉到落嚟見到你個reply就覆下咁
圖片模式都搵唔到有你講嘅證據 可以嘅幫忙tag邊層有當食個花生

加上我只係實事求是講佢頭幾片嘅內容真係最basic嘅content 乜鳩都屈打手係咪會令你自我感覺好啲?
巴打咁顛 G5~A6
佢個website已經冇左2011 Supernova
老實唱歌好唔好聽好主觀如果你要針著佢嘅話應該係佢教得好唔好喎。

如果大部分人覺得佢好好聽而又討好,佢就做咗歌手而唔係歌唱老師。

另外收得貴唔貴應該係市場黎講嘅,如果貴冇人搵佢佢自然要減價

老實講難得香港有人出分析廣東話歌嘅片都算唔錯啦,台灣係好多呢類型嘅片但大部分普通話歌。

ps 冇跟過佢,跟過台灣嘅sv 科學歌唱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞